Vilassar de Dalt

Un centenar de nens tenen urticària després de visitar Illa Fantasia, possiblement a causa de processionària del pi

Les anàlisis descarten que hi hagi cap problema amb l'aigua de les piscines i, com a mesura preventiva, s'ha tancat provisionalment l'àrea de picnic

Actualitzat

Un total de 138 nens presenten urticària lleu després d'haver anat d'excursió al parc aquàtic Illa Fantasia. Els nois, de quatre escoles diferents, van visitar el parc aquàtic aquest cap de setmana, abans que el parc obrís les seves portes al públic aquest dilluns.

Les primeres anàlisis fetes han descartat que hi hagi cap problema amb l'aigua que utilitza el parc. Tècnics de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt han inspeccionat les instal·lacions del parc, d'on s'han revisat els controls del tractament de l'aigua de les piscines i de l'aigua sanitària (la de les dutxes i serveis), a més dels tractaments plaguicides establerts.

Com a mesura de precaució i, d'acord amb la investigació epidemiològica, des d'aquest dimarts està tancada al públic la zona de pins de l'àrea de picnic del parc, on es focalitza el possible origen del brot. De fet, les principals hipòtesis és que l'origen de la urticària que tenen els nens sigui pugó o bé processionària del pi. Des que es va tancar aquesta zona no s'ha comunicat cap nou cas d'urticària.

La resta del parc continua obert i funcionant amb normalitat.

Salut investiga el cas

Els nois, que pateixen la urticària principalment als peus i en menor mesura a les cames i altres parts del cos, han rebut tractament amb antihistamínics i han tingut una bona evolució. Des del Departament de Salut s'insisteix que no hi ha cap risc per a la salut dels nens i cap d'ells ha requerit atenció hospitalària.

Salut ha obert una investigació per determinar l'origen concret del brot. S'han reforçat tant les activitats de vigilància epidemiològica com les d'investigació ambiental. També s'està a l'espera de l'estudi de la zona de pícnic per part de tècnics especialitzats en plagues, la qual cosa s'espera que pugui orientar sobre l'origen del brot.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut