Un centenar de conills, entre mares i cries, han mort per l'assalt animalista a Gurb
Conills a la Granja Vilaró de Tarrés, Gurb

Un centenar de conills, entre mares i cries, moren després de l'acció animalista a Gurb

La majoria de conills morts són cries lactants que han quedat òrfenes i s'han hagut de sacrificar

RedaccióActualitzat

Un centenar de conills, entre mares i cries, han mort per l'acció d'un grup animalista diumenge passat en una granja a Gurb, a Osona. L'informe veterinari certifica que l'estrès que van patir ha provocat avortaments i el trencament de la columna vertebral en algunes mares. Els animalistes ho contradiuen.

Diumenge passat, un grup de joves van entrar a la Granja Vilaró de Tarrés i se'n van endur 14 conills. Durant l'assalt van entrar en una de les naus habilitades per a les gestants a punt de parir, on estan amb menys llum i en silenci. L'informe certifica que l'estrès dels animals per l'assalt va provocar els avortaments.

La majoria de conills morts, però, són cries lactants que han quedat òrfenes i s'han hagut de sacrificar. Una altra conilla no pot alletar els lactants perquè els rebutja o els mata.

Imatges de l'assalt a la granja, diumenge passat

 

L'informe veterinari parla de cinc conilles gestants de 29 dies mortes; dues conilles gestants i lactants amb trencament de columna vertebral a causa del soroll, i tres avortaments de conilles gestants de 29 dies.

Hi afegeixen les catorze robades, entre les quals n'hi havia vuit de gestants i lactants, i sis de gestants. Entre robades i mortes, s'han hagut de sacrificar unes noranta cries, segons l'informe veterinari.

La setmana que ve s'ha d'avaluar com ha afectat les conilles que estaven en l'inici de la gestació. El període de gestació d'una conilla dura entre trenta-un i trenta-tres dies.

Diumenge, el dia de l'entrada, hi havia 700 conilles a tres dies de parir i unes 800 gestants de cinc dies.

El ramader ha presentat denúncia als Mossos, i l'Ajuntament de Gurb ha anunciat que el consistori es presentarà com a acusació particular.

 

Els animalistes contradiuen l'informe

A través d'un comunicat, els animalistes de Direct Action Everywhere asseguren que no van deixar cap cria sense mare i que de les setze que es van endur només dues estaven embarassades.

"En total es van rescatar setze animals, catorze dels quals són cries amb l'edat suficient per sobreviure sense les mares, i dos, mares adultes embarassades que estaven soles, sense més cries, esperant donar a llum. Així, doncs, es desconeix el nombre d'animals rescatats, que no sabrem fins al moment del part."

Asseguren que, pocs minuts després de l'acció, tots els animals van ser atesos per veterinaris, que els van oferir una primera vigilància intensiva, ja que molts estaven malalts, i algun, en estat greu, a causa d'un virus infecciós.

Per contradir la versió del ramader diuen que "si el comunicat del granger i del suposat veterinari fos cert, els animals rescatats no estarien vius, però, com s'ha pogut veure en les xarxes socials de diversos activistes, els 16 animals rescatats continuen vius i les dues mares embarassades estan en perfecte estat de salut, de la mateixa manera que les seves cries, que naixeran d'aquí pocs dies".

Fotografia de les conilles embarassades facilitada per Direct Action Everywhere

 

Els animalistes diuen que són conscients que van fer una acció il·legal, però que no consentiran que els difamin sobre les vides rescatades.

 

ARXIVAT A:
Maltractament animal
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut