Barcelona

Un centenar de bombers es manifesten a Barcelona per demanar un augment de plantilla

Els bombers de Barcelona reclamen a l'Ajuntament més formació i més diàleg, a més d'un augment de plantilla que posi fi al dèficit de personal que tenen actualment. Recorden que aquest any es jubilen 60 treballadors i només es convoquen 30 places noves.

Actualitzat
Oriol Salvador, portaveu de la Plataforma dels Bombers de Barcelona, explica quin és el problema: "El 2009, el 45% dels dies vam estar sota mínims, és a dir, que érem menys de 101 bombers aquell dia de guàrdia; simplement, els demanem que posin plantilla".

Salvador recrimina, a més, que aquests dèficits s'agreujaran quan aquest any es jubilin 60 treballadors i només hi ha la previsió de convocar 30 places noves. Recorda també que queden assignatures pendents com la carrera professional i la formació i el reciclatge dels efectius.

La manifestació del més de centenar de bombers pels principals carrers de Barcelona ha acabat a la plaça Sant Jaume, on han reclamat un augment de plantilla, formació i sobretot diàleg amb l'Ajuntament. Han triat aquesta opció pacífica per evitar vagues salvatges.
Anar al contingut