Barcelona

Un centenar d'alcaldes d'ERC firmen un manifest per reclamar unitat i responsabilitat al partit i als sectors crítics

Més d'un centenar d'alcaldes d'Esquerra Republicana de Catalunya han firmat un manifest per demanar unitat a la direcció del partit i als sectors crítics, de cara a la Conferència Nacional que s'ha de celebrar el pròxim 20 d'octubre. Els dos corrents crítics d'Esquerra Republicana, Reagrupament.cat i Esquerra Independentista, tenen previst presentar esmenes a la ponència oficial del partit per reclamar que es renegociï el pacte d'Entesa amb el PSC i Iniciativa-Verds-EuiA.

Actualitzat
Els alcaldes reclamen un esforç per part de tothom per incorporar a la ponència, al màxim possible, les diferents sensibilitats i garantir la unitat. En el text s'afirma que, en aquest moment, anar a l'oposició voluntàriament seria una irresponsabilitat que posaria en perill els guanys per al país que hi ha hagut des del 2003.

L'impulsor del corrent intern Esquerra Independentista, Uriel Bertran, ja ha replicat que renegociar el pacte de govern no és igual que voler sortir de l'executiu i ha retret als alcaldes que caiguin en el discurs de la por.
Anar al contingut