Viladecans

Un centenar d'afectats per l'amiant es manifesten a Viladecans

El col·lectiu Ronda i la CGT han convocat aquesta manifestació per reclamar a la Seguretat Social que reconegui que els malalts d'asbestosi, patologia pulmonar causada per la inhalació de fibres d'asbest, tenen una malaltia professional

RedaccióActualitzat

Nova mobilització dels afectats per l'amiant que ha concentrat un centenar de persones davant l'hospital de Viladecans.

El Col·lectiu Ronda i la CGT han convocat aquesta manifestació per reclamar a la Seguretat Social que reconegui que els malalts d'asbestosi, patologia pulmonar causada per la inhalació de fibres d'asbest, tenen una malaltia professional.

Els afectats són bàsicament treballadors, familiars i veïns de les empreses Rocalla, Federal Mogul, Alstom i Uralita S. A. que havien treballat amb asbest. Denuncien que l'INS no els reconeix que tenen una malaltia professional i això fa que persones grans i malaltes hagin d'enfrontar-se a processos judicials molt llargs per obtenir la invalidesa o una pensió més alta.

D'altra banda, els treballadors de les empreses que han manipulat amiant reclamen que se'ls reconegui el dret a jubilar-se anticipadament.

També denuncien que la Seguretat Social no sempre feia les revisions mèdiques obligatòries als extreballadors d'aquestes empreses.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut