Cavall mort en els Tres Tombs de Torrelles de Llobregat
Cavall mort en els Tres Tombs de Torrelles de Llobregat
Torrelles

Un cavall mor durant els Tres Tombs de Torrelles de Llobregat

Els veïns demanen que s'aboleixin les celebracions amb animals

RedaccióActualitzat

Accidentada celebració dels Tres Tombs aquest cap de setmana a Torrelles de Llobregat, amb un cavall mort i dues persones ferides. Un cavall va morir al carrer Major mentre arrossegava un carro amb cinc persones a sobre —entre adults i menors— en un municipi que té una orografia complexa. En desplomar-se el cavall, una de les dones que hi viatjava va caure i es va trencar un braç i un genoll.

Després de l'incident, una grua va retirar l'animal davant la mirada atònita de petits i grans. L'autòpsia ha conclòs que l'animal va morir d'un aneurisma.

En un segon incident, al carrer Sant Pau, un altre cavall va relliscar i va provocar una luxació a una dona que viatjava en un altre carro.

Els veïns demanen que s'aboleixin les celebracions amb animals

Després de la fatídica festa dels Tres Tombs d'aquest cap de setmana, alguns veïns del municipi han demanat que s'aboleixi la presència d'animals en les festivitats a través de la plataforma Change.org. Més de 1.500 veïns s'han sumat a la iniciativa. La petició va acompanyada del text següent:

"Avui al nostre municipi hem presenciat una situació molt anguniosa, trista i lamentable; la mort d'un dels cavalls als 3tombs. Des d'aquesta plataforma vull recollir firmes per suprimir les festes amb animals al municipi de Torrelles de Llobregat."

Alguns veïns han denunciat la situació.

Els Tres Tombs és una festa popular que recorda l'ofici de l'antic traginer o carreter a l'entorn de la festivitat de sant Antoni Abat, al gener, però que a Torrelles de Llobregat se celebra a l'inici de la primavera. El ritual principal consisteix a donar tres voltes amb els cavalls, carros i altres animals de tir per l'interior de la població.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut