L'almoiner del papa Francesc, Konrad Krajewski (Reuters)
L'almoiner del papa Francesc, Konrad Krajewski (Reuters)
Roma

Un cardenal desafia la llei i punxa l'electricitat en un edifici okupat de Roma

L'acció de Konrad Krajewski ha provocat la reacció de Matteo Salvini, que l'ha emplaçat a pagar el deute amb la companyia elèctrica

RedaccióActualitzat

L'almoiner del papa Francesc, el cardenal Konrad Krajewski, ha reactivat el corrent elèctric en un edifici ocupat de Roma on viuen 450 persones, 100 de les quals menors, que no tenien llum des de feia una setmana.

Els fets van passar dissabte en un immoble de la via Santa Croce in Gerusalemme, a prop de la basílica de Sant Joan de Letran. El deute dels 450 inquilins amb la companyia elèctrica és de 300.000 euros.

Els okupes, juntament amb col·lectius d'activistes, portaven diversos dies manifestant-se amb el lema "Sense llum no es viu" a les portes  de l'edifici.
 

Una de les 150 famílies que ocupen l'edifici (AFP)
 

Dissabte, l'almoiner del papa, que s'encarrega de les obres de caritat del pontífex, va acudir a l'edifici per donar regals als nens que hi viuen i va afirmar que, si l'electricitat no tornava aquella tarda, l'activaria ell mateix.

Sobre les vuit del vespre, complint la seva promesa, Krajewski va accedir a la sala de comptadors, tancats amb precinte per les autoritats, i va reconnectar el corrent assumint la responsabilitat davant la policia i la companyia distribuïdora, ACEA.
 

"He intervingut personalment per reactivar els comptadors. Ha estat un gest desesperat. Hi havia més de 400 germans sense electricitat, amb famílies, nens, sense ni tan sols la possibilitat d'encendre les neveres."

 

Resposta de Salvini

Aquesta acció de Krajewski, que acaba de tornar de l'illa grega de Lesbos, ha provocat la reacció del ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini. El polític, criticat en diverses ocasions pels seus comentaris xenòfobs, ha reptat l'almoiner a pagar els rebuts en un acte electoral a la ciutat de Bra, al nord del país:
 

"Compto que l'almoiner del papa pagarà els 300.000 euros de factures endarrerides. Sobre els drets i deures, crec que tots vosaltres pagueu les factures amb sacrifici. Si algú és capaç de pagar els rebuts de milions d'italians amb problemes econòmics, em fa feliç."

 

Matteo Salvini, líder de la Lliga i home fort del govern italià

ARXIVAT A:
Pobresa energèticaEsglésiaItàlia
Anar al contingut