Banderes de l'arc de Sant Martí als balcons en suport a la jove vetada per l'Església catòlica per ser lesbiana (À punt)
Banderes de l'arc de Sant Martí als balcons en suport a la jove vetada per l'Església catòlica per ser lesbiana (À punt)
La Vilavella, Plana Baixa

Un capellà veta una noia lesbiana per fer de padrina perquè "no porta una vida digna"

Els veïns de la Vilavella, un municipi de la Plana Baixa, han penjat banderes de l'orgull gai i lèsbic als balcons per denunciar discriminació sexual

Virgínia Arqué Nueno

La Vilavella, un municipi de poc més de 3.000 habitants de la Plana Baixa, al País Valencià, s'ha llevat aquest dilluns amb banderes amb l'arc de Sant Martí penjades a molts balcons.

És el gest de suport de veïns i veïnes a una jove de 26 anys a qui el capellà de la parròquia de la Sagrada Família ha vetat en una cerimònia per la seva orientació sexual.

La noia, que és catòlica i membre activa de la comunitat religiosa, havia de fer de padrina en la confirmació de la seva neboda, però el capelllà l'hi ha prohibit per ser lesbiana.

L'argument, segons denuncia l'activista Pastora de Florencio, presidenta de Castelló LGTBI, és "que no porta un estil de vida digne".

"Els motius són kafkians, que no porta una vida digna. És una persona creient, batejada, que ha fet la comunió i la confirmació. No s'entén per què se li prohibeix ser padrina de la seva fillola durant la confirmació."

L'entitat denuncia que la noia no ha trobat cap suport dins de la comunitat religiosa, que s'ha limitat a dir que el dret canònic no recull cap article que la pugui acollir, ni tampoc en el bisbat, amb qui han contactat però que no ha volgut pronunciar-s'hi.

Imatges de la parròquia
La parròquia Sagrada Família de la Vilavella manté el veto a la jove per la seva orientació sexual (À punt)

I afegeixen, a més, que l'Església catòlica, com a institució finançada per l'Estat, ha de seguir unes normes, "la primera, i com a mínim, complir la Constitució, que diu que no es pot discriminar per orientació sexual".

Sí l'ha trobat, en canvi, en el veïnat, "que s'ha bolcat" a mostrar-li el seu suport, com explica Bàrbara Martínez, que ha penjat la bandera amb els colors de l'arc de Sant Martí al balcó:

"Vam decidir penjar la bandera per demostrar el nostre rebuig a la situació que ha patit aquesta xica i la seva família. És important visibilitzar que hi ha una societat diversa i que estem en contra que es produeixquen aquests fets. Vull pensar que el poble està per la convivència, la diversitat i en contra de qualsevol discriminació individual i col·lectiva que es pugui donar."

Entre els que han denunciat la decisió de la parròquia i han aplaudit la reacció dels veïns hi ha el portaveu de Compromís a les Corts Valencianes, Fran Ferri, amb una piulada a Twitter.

La cerimònia serà aquest divendres però sense la padrina triada per la família, que no hi pot participar. L'entitat no contempla, de moment, fer més accions de protesta per aquest veto: "Ella no ho vol, això l'ha sobrepassada."

 

 

 

ARXIVAT A:
HomofòbiaEsglésia
Anar al contingut