San Fernando de Henares

Un cap de la Policia Nacional retreu a Trapero no haver fet servir antidisturbis l'1-O

En el judici del cas Trapero a l'Audiència Nacional, el cap d'Informació de la Policia Nacional ha dit que els Mossos no van respondre a 62 peticions d'intervenció de la Brimo

RedaccióActualitzat

El responsable de la Brigada d'Informació de la Policia Nacional durant l'1-O, el comissari Juan Manuel Quintela, s'ha queixat que els antidisturbis dels Mossos no actuessin aquell dia.

Quintela ha declarat aquest dimecres a l'Audiència Nacional en el judici del cas Trapero, i ha assegurat que això demostra que els Mossos no van fer res per impedir el referèndum:

"Si tens previst tenir desordres públics, hauràs d'utilitzar prioritàriament les unitats especialitzades en aquesta matèria. No pots deixar per a segons quines coses un binomi que és absolutament incapaç. Aquestes unitats van ser, no dic infrautilitzades, és que no es van utilitzar."

El comissari ha destacat que aquell dia la Brigada Mòbil dels Mossos sí que va actuar per dissoldre grups amb banderes espanyoles:

"Depèn de per a quines qüestions, sí que hi havia disponibilitat d'ordre públic."

El fiscal Miguel Ángel Carballo aquest dimecres a l'Audiència Nacional

Peticions d'intervenció denegades

El fiscal Miguel Àngel Carballo ha fet preguntes curtes al testimoni, que ha pogut estendre's tant com ha volgut en respostes molt llargues.

Quintela ha acusat els Mossos de no haver fet cas de les peticions que les seves patrulles feien perquè intervinguessin els antidisturbis als col·legis de l'1-O.

Segons ha dit, de l'anàlisi de 8.000 àudios de comunicacions de Mossos, en 178 casos les patrulles van demanar aquesta intervenció, i que en 62 se'ls va negar o no van tenir resposta.

Josep Lluís Trapero i la seva advocada, Olga Tubau, aquest dimecres arribant a l'Audiència Nacional

Aquest comissari, el paral·lel de Daniel Baena a la Guàrdia Civil, no ha citat en cap moment el major Josep Lluís Trapero, però el gruix de la seva declaració l'incrimina.

Tots dos, Quintela i Trapero, fa anys que han tingut topades per les competències en seguretat a Catalunya, i al judici del Suprem això ja es va evidenciar.

El comissari també ha acusat els Mossos d'haver espiat la Policia Nacional i la Guàrdia Civil l'1-O, però no ha quedat clar si l'espionatge també va existir en sentit contrari.

 

ARXIVAT A:
Judici Trapero
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut