Un cap de la Policia Nacional diu que l'operatiu de l'1-O es va dissenyar dies abans
Agents de la Policia Nacional, l'1-O en un col·legi electoral de Barcelona
Barcelona

Un cap de la Policia Nacional diu que l'operatiu de l'1-O es va dissenyar dies abans

L'Advocacia de l'Estat demana expulsar l'Ajuntament de Barcelona com a acusació popular al judici que s'està fent al jutjat 7 de Barcelona

Josep Maria CampsActualitzat

Els policies nacionals que han declarat aquest divendres al matí com a investigats per la seva actuació l'1 d'octubre a l'Escola Mediterrània i a l'Escola Estel de Barcelona han assegurat que no van agredir cap votant.

El jutjat número 7 de Barcelona els està investigant perquè diversos votants els van denunciar per haver-los agredit amb cops de porra i puntades de peu, però cap d'ells no ho ha reconegut.

 

Els policies no han volgut respondre les preguntes dels advocats de les víctimes, ni les que ha fet l'Ajuntament de Barcelona. De fet, els lletrats dels votants s'han queixat perquè diuen que la Fiscalia ha induït les respostes dels agents.


Operació dissenyada dies abans al marge dels Mossos

La novetat ha aparegut quan un dels policies, cap d'una unitat que va actuar a l'Escola Estel, ha assegurat que la intervenció policial va ser dissenyada dies abans, al marge de l'operatiu dels Mossos d'Esquadra.

Ho ha explicat Robert Sabata, advocat de l'acusació popular exercida per l'Ajuntament de Barcelona, que ha destacat la rellevància d'aquesta declaració:

"Aquest és un fet molt important, perquè contradiu moltes de les teories que s'han estat presentant aquests dies, tant aquí com en altres tribunals de Catalunya i de Madrid."

Robert Sabata, advocat de l'Ajuntament de Barcelona, aquest divendres a la Ciutat de la Justícia


L'Advocacia de l'Estat vol fer fora l'Ajuntament

Precisament en aquest procés, que està en fase d'instrucció, l'Advocacia de l'Estat ha demanat al jutge que expulsi l'Ajuntament de la ciutat com a acusació popular en la causa, però el jutge l'hi ha denegat.

Ho ha avançat el digital eldiario.es, que assegura que l'Advocacia ha recorregut la decisió del jutge a l'Audiència de Barcelona. Segons aquest digital, el jutge ha argumentat la denegació dient que la "magnitud dels fets investigats" justifica que el consistori sigui acusació popular.

El tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, va criticar aquest dijous aquesta actuació de l'Advocacia de l'Estat a Twitter, retraient-li que no faci el mateix amb Vox al judici contra el procés independentista al Tribunal Suprem:

 


 

Asens: "Posa en evidència on estan les seves opcions polítiques"


Aquest divendres Asens ha insistit en aquesta argumentació, assegurant que "les opcions polítiques" del govern del PSOE s'inclinen a favor de Vox:

"A nosaltres ens sembla vergonyós que al govern de Pedro Sánchez li sembli bé que hi hagi Vox com a acusació en el judici del Suprem i en canvi vulgui fer-nos fora a nosaltres de l'acusació pels fets de l'1 d'octubre per la violència policial. Posa en evidència on són les seves opcions polítiques."

Al jutjat 7 de Barcelona hi ha 41 policies nacionals investigats per la seva actuació l'1 d'octubre en alguns col·legis electorals de Barcelona, i a molts d'ells els representa la mateixa Advocacia de l'Estat.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OPolicia Nacional
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut