Un cantó suís vota de forma aclaparadora a favor de prohibir el burca al carrer

RedaccióActualitzat

Suïssa ha celebrat un referèndum local per decidir si es prohibeix o no l'ús del burca en espais públics. La consulta s'ha fet en el cantó de Saint-Gall, a la part germanòfona del país.

Més de dos terços dels habitants d'aquest cantó suís han votat "sí" a mantenir la llei antiburca que el Parlament regional va aprovar l'any passat amb el suport dels partits de centre i la dreta populista. Els Verds i les joventuts socialistes van aconseguir bloquejar l'aplicació de la llei i van impulsar la convocatòria del referèndum d'avui.

El referèndum que s'ha fet avui a Saint-Gall és el preludi del que es farà l'any que ve sobre la mateixa qüestió a tot el país.

La llei aprovada al cantó de Saint-Gall diu literalment que qualsevol persona que no pugui ser reconeguda en públic perquè oculta la seva cara està posant en perill la seguretat pública o la pau social i religiosa i, per tant, ha de ser castigada amb una multa.

Els col·legis electorals de Saint-Gall han tancat a les 11 el matí, però la majoria d'electors han votat per correu en les setmanes prèvies.

Altres països europeus com Dinamarca, Bèlgica, França o Àustria ja tenen legislacions similars que prohibeixen l'ús del vel integral en públic.

 

ARXIVAT A:
Religió
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut