Els elefants, juntament amb els rinoceronts, són el principal objectiu des furtius al Parc Kruger
Els elefants, juntament amb els rinoceronts, són el principal objectiu dels furtius al Parc Kruger (Pixabay/Dariusz Labuda)

Un caçador furtiu mor esclafat per un grup d'elefants a Sud-àfrica

Tres caçadors que fugien dels guardes del parc es van topar amb una família d'elefants

RedaccióActualitzat

Tres caçadors furtius a la fuga van topar amb una família d'elefants al Parc Nacional Kruger, a Sud-àfrica, mentre fugien dels guardes. Els animals, espantats, els van passar per damunt. Un dels homes va morir, un altre va ser arrestat i un tercer ha aconseguit fugir amb ferides.

El mateix Parc Nacional ha informat dels fets, en un fil de Twitter.

 

Segons expliquen, els rangers del parc van localitzar aquest dissabte tres persones amb actitud sospitosa dins del parc. Els tres homes van fugir, deixant rere seu una destral i les provisions. El grup, però, va acabar topant amb una família d'elefants. Un dels presumptes caçadors, que va ser detingut, va explicar el cas als guardes del parc, que van inspeccionar la zona i van trobar un segon caçador mort. També hi van trobar un rifle.

El tercer home, que hauria quedat ferit en un ull, va poder fugir. Els responsables de la reserva han denunciat el cas a la policia.

Dos milions d'hectàrees de biodiversitat

El Parc Nacional Kruger és un dels set parcs més grans de l'Àfrica. Té més de dos milions d'hectàrees amb fauna de la sabana com lleons, zebres, guepards, nyus, búfals, elefants i gaseles.

En el parc hi ha caça legal, però està controlada. Una de les amenaces del parc són els caçadors furtius, que persegueixen elefants i rinoceronts per l'ivori.

El 2026 celebrarà un segle com a reserva natural.

ARXIVAT A:
ÀfricaMaltractament animal
Anar al contingut