Un caçador, acusat de disparar i apallissar la gossa després de parir 6 cadells a Lugo
Imatges enregistrades per un testimoni (@mundovivo)
Galícia

Un caçador, acusat de disparar i apallissar la gossa després de parir 6 cadells a Lugo

"Soc caçador i puc pegar trets a qui em surt dels collons", l'home respon així a la Guàrdia Civil després de la denúncia dels testimonis

RedaccióActualitzat

L'associació animalista Mundo Vivo ha fet públiques unes imatges d'un home arrossegant una gossa ferida per un camí de terra i denuncia que, segons els testimonis, el caçador li hauria disparat un tret i colpejat en veure que no moria després de parir 6 cadells a la localitat de Chantada, Lugo.

Un home va veure l'escena des del cotxe i va decidir aturar-se per enregistrar els fets. L'home, en ser descobert, va abandonar a la gossa enmig del camí.

 

Segons explica l'ONG, quan la guàrdia civil, després de veure les imatges, es va presentar a casa de l'home, va respondre que era caçador:

"Sóc caçador i puc pegar trets a qui em surt dels collons"

 

Segons informa el Faro de Vigo, l'Organització s'ha presentat com a acusació popular contra el caçador. L'home s'enfronta a un delicte de maltractament animal que li podria suposar una pena de 18 mesos de presó.

 

La gossa es troba en estat greu, i segons l'informe veterinari tindria dos hùmers trencats i diverses contusions, i els cadells estan sent cuidats per una protectora.

 

Les associacions Mundo Vivo i Libera, així com el partit animalista PACMA, estan denunciant els fets per les xarxes socials i exigeixen un càstig sever per als maltractadors dels animals i sobretot per aquesta "salvatjada".

Les ONG demanaran a la conselleria de Medi Ambient que l'inhabiliti com a caçador i demanen sancions de fins a 30.000 euros.

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut