El vehicle autònom, elèctric, pot traslladar un màxim de vuit persones (ACN/Marta Vidal)

Un bus sense conductor circularà per primer cop pel port de Barcelona

Durant quatre setmanes, a partir de dilluns, farà un trajecte de dos quilòmetres, compartint la calçada amb la resta de vehicles en una prova pilot

RedaccióActualitzat

A partir de dilluns que ve, per primera vegada a Barcelona un autobús circularà sense conductor. Ho farà, en concret, pels carrers del port, fent un recorregut de gairebé dos quilòmetres entre l'aparcament del moll de Sant Bertran i el World Trade Center.

Compartirà la calçada amb la resta de vehicles que hi circulin --camions, turismes i bicicletes-- fent un trajecte en què hi ha quatre semàfors, dues rotondes i dues interseccions sense prioritat.

La primera prova pilot d'aquest autobús autònom forma part del projecte Ride-to-Autonomy (R2A), de la Unió Europea.

Són deu iniciatives dutes a terme en diferents ciutats europees que volen "demostrar que és possible la integració de les llançadores autònomes en el sistema de transport de les ciutats".

El primer bus autònom de Barcelona circularà pel port durant quatre setmanes (ACN/Marta Vidal)

La de Barcelona és aquest autobús elèctric autònom, operat per l'empresa Pendel Mobility --filial de la consultora barcelonina Bax & Company--, especialitzada en innovació.

El vehicle, pensat per traslladar un màxim de vuit persones, funciona amb tecnologia de la francesa EasyMile.

Està previst que el bus circuli durant quatre setmanes, amb un operador de seguretat que anirà a bord per assumir el control del vehicle si hi hagués cap problema.

També per tractar amb els usuaris, que d'entrada seran exclusivament treballadors del port.

ARXIVAT A:
Mobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut