L'Hospital Josep Trueta de Girona
Girona

Un brot de Covid obliga a aïllar part de la planta d'Oncologia del Trueta de Girona

En total afecta onze pacients, tots asimptomàtics, i l'hospital haurà de redefinir les guàrdies i torns dels professionals

ACN/RedaccióActualitzat

Un brot de coronavirus a la planta d'Oncologia de l'Hospital Josep Trueta de Girona, on hi ha els malalts de càncer, ha obligat a aïllar-ne una part. En total, són onze les persones que s'han infectat, tot i que, de moment, cap d'elles presenta símptomes.

L'hospital ha fet un cribratge massiu a la resta de pacients i contactes estrets. La direcció de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) ha decidit repartir en sectors la planta vuit i aïllar en un d'aquests els contagiats per coronavirus. En cas que s'hagués d'ingressar alguna persona de manera urgent per un problema oncohematològic, es faria a la planta set de manera provisional, ja que també compta amb habitacions.          

Redefinir guàrdies

A banda, el brot també obligarà a redefinir les guàrdies i els torns del personal per poder garantir que sempre siguin els mateixos professionals els que estiguin a la planta, i així minimitzar les rotacions dels treballadors.

De moment, no es permetran els acompanyaments i s'ha previst posar en marxa de nou el sistema de comunicació a distància a través de les tauletes electròniques i altres aparells.

Amb tot, sí que es podrà estar al costat d'un malalt en aquells casos de requereixin la presència d'un familiar o bé quan es tracti del final de vida.

Des de la Direcció de l'ICO Girona expliquen que s'estan seguint els protocols dictats pel Departament de Salut, en coordinació amb la direcció del Trueta.

Per altra banda, s'està fent un seguiment "acurat" per vigilar l'evolució de tots els implicats, tants pacients com professionals, per "poder aplicar les mesures pertinents en cada moment".        

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut