Un brot de Covid contagia 300 estudiants que eren de viatge de fi de curs a Mallorca
Un brot de Covid contagia 300 estudiants que eren de viatge de fi de curs a Mallorca
Turistes en una platja de Mallorca
Turistes en una platja de Mallorca (Europa Press/Clara Margais)

Un brot de Covid contagia 300 estudiants que eren de viatge de fi de curs a Mallorca

Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

245 casos a Madrid, 49 al País Basc, 18 a Múrcia i almenys 32 al País Valencià. Són estudiants que han donat positiu de coronavirus després de viatjar a Mallorca a mitjans de juny, segons han confirmat les comunitats autònomes.

El Servei d'Epidemiologia balear explica que els estudiants van coincidir a Mallorca en viatge d'estudis, es van relacionar entre ells i van participar en esdeveniments multitudinaris. Entre la població de les Illes, però, no s'han detectat positius relacionats amb aquest brot.

Entre els casos que s'han seqüenciat s'ha detectat la variant alfa, especialment entre els estudiants madrilenys i valencians, i la delta, sobretot entre els bascos. La investigació continua oberta i no es descarta que apareguin més contagis.

Els estudiants madrilenys van fer el viatge després de les proves d'accés a la universitat i l'organitzava una agència de València. En el cas dels bascos, el viatge el van organitzar els mateixos estudiants en acabar el curs. El departament basc de Salut prepara un cribratge per fer proves de saliva a unes 300 persones.

Tovalloles penjant en un hotel de Mallorca
Tovalloles penjant en un hotel de Mallorca (Europa Press/Clara Margais)

Els estudiants valencians estaven de viatge de final de curs de batxillerat i eren de diversos instituts. Van arribar a Mallorca en ferri el 12 de juny i van estar-hi fins al 18. Els murcians eren joves d'entre 17 i 21 anys, la majoria estudiants de batxillerat.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha fet una "crida a la responsabilitat" dels joves durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest dijous

Ha associat el brot a la "relaxació de mesures" i ha recordat que a la franja de 15 a 29 anys és on s'estan donant taxes de positivitat més elevades.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Turisme

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut