Amb idees a la llengua // Yves Gerbeau
Amb idees a la llengua // Yves Gerbeau

Un blog en català (tercer quadrimestre del 2011)

El 324 vol destacar la producció de la blogosfera catalana que es troba a internet. Ja va entrevistar els set guanyadors dels Premis Blocs Catalunya 2008 per conèixer una mica més qui hi ha darrere de cada blog.

Actualitzat
Amb la intenció de potenciar i donar a conèixer la blogosfera catalana, el 324 va començar a destacar -des del 9 d'octubre del 2008 i de dilluns a divendres- un blog d'autor, dedicat a diverses temàtiques: economia, poesia, cultura, periodisme, tecnologia, etc.

Gràcies a les recomanacions dels mateixos bloguers, que recomanen altres blogs que acostumen a seguir, i amb la intenció de crear xarxa, anem seguint la pista a l'ampli món de la producció en català a internet.

En aquesta pàgina hi acumulem tots els blogs recomanats el tercer quadrimestre del 2011, per ordre d'aparició. I si voleu veure el blog recomanat del dia podeu clicar aquí.


Desembre 2011

Petit & small but gran & big és el blog de la psicòloga Sílvia Corbera que des dels EUA vol posar el seu granet de sorra per commoure la llavor de la compassió, la tendresa, l'empatia i la solidaritat.
Des de la planta 36 és el blog del periodista català Simon Vall-llosera que treballa a la seu de la ONU a Nova York. Hi vol aportar la seva visió personal del dia a dia a les Nacions Unides amb curiositats i les seves opinions personals.
Sembla mentida, però això és Europa és un blog que parla d'indignacions ciutadanes i de política, des d'una visió diferent a la dels mitjans generalistes. Escrit pel periodista Oriol Grima des de Dublín.
La República és el blog del periodista Marc Pidelaserra que vol generar debat, anàlisi i progrés social.
Per un plat de pinyons és el blog de dos terrassencs, la Martina i en Mateu, que un bon dia van decidir fer la ruta de la seda amb bicicleta. No són esportistes ni periodistes ni investigadors, sinó una parella amb moltes ganes de moure's.
Llepadits és un blog culinari on l'Anna Genís ens ensenya a cuinar mitjançant receptes elaborades per ella mateixa. Llepa't-en els dits!
Cantireta
és un blog literari i musical recomenat per la Montse Aloy.


Novembre 2011

La paraula escrita és un blog sobre literaura escrit per Lluís Gil, on podem trobar-hi comentaris de llibres, apunts sobre literatura i la seva relació amb altres manifestacions artístiques.
Esbossos és un blog creat per la Cristina Curto que està dedicat a l'art. L'autora publica diàriament esbossos i pintures fetes per ella mateixa acompanyades d'un text reflexiu.
A 9,554 Km és el blog que ens recomana l'Estel Carbó. És fet per ella mateixa i ens explica la seva vida californiana, des d'una perspectiva diferent. El blog barreja curiositats i experiències personals.
Tengo un runrún és un blog on en Miquel Gràcia ens explica tot el què cal saber sobre les curses, les curses de muntanya, el material necessari i tot allò imprescindible pels amants d'aquest món. 
El rebost de la Bajoqueta és un blog que ens recomana l'Elisenda Castellà sobre gastronomia ebrenca. Hi ha un recull de receptes casolanes pròpies de les Terres de l'Ebre.  
Raons que rimen és el blog de Víctor Pàmies, qui a través d'aquest espai ha promogut un homenatge blocaire a Montserrat Roig, en motiu del 20è aniversari de la seva mort.
Donant dades és el blog de l'Oriol i l'Àlex i cada dia proposen un tema proporcionant dades als usuaris, ja que consideren que "el coneixement del món és l'eina més poderosa per canviar-lo".


Octubre 2011


Pebrots verds, és el blog gastronòmic d'en Miquel Àngel, un penedesenc que ens explica receptes elaborades per ell mateix, alhora que ens ajuda a triar un bon vi per acompanyar els nostres plats.
Amor a l'art, una creació del Martí i el Víctor que té poc més d'una setmana. En aquest blog podem trobar entrevistes de caràcter a artistes residents a Catalunya.
365D365E és un blog on l'Oriol i el Carles, els seus administradors, cada dia de l'any entrevisten algú, conegut o no, que tingui coses per explicar. Aquest blog ha estat guanyador dels Premis Blocs Catalunya 2011, en la categoria Cultura i tendències. Una bona lliçó de periodisme.
Xperiencies és un blog autobiogràfic on el seu autor, el Xavi, ens descobreix nous llocs per visitar on es pot menjar i dormir.
Exili a la ciutat rosa és un blog de l'Anna dedicat a la història des d'una vessant molt curiosa i divertida.
Toni Matés Photography és un blog personal dedicat a la fotografia. Toni Matés, el seu autor, publica articles sobre material fotogràfic, últimes tecnologies, concursos, estètica publicitària, etc.
Tens una llengua molt llarga és el blog de Martí Guallar, on difon la llengua catalana i els seus interessos lingüístics.
Ruta Baobabés un projecte fruit de la volta al món que ha realitzat Francesc Balagué, col·laborador del blog del 324 "Catalans pel món". També ha estat guanyador dels Premis Blocs Catalunya 2011, en la categoria temàtica Bloc Personal de Turisme i Viatges.
miLLoringlix és una creació de Carles Roca-Font i ofereix nanolliçons d'anglès. Ha estat guanyador dels Premis Blocs Catalunya 2011, en la categoria temàtica Bloc Personal d'Educació.


Setembre 2011


Gorgues de la Garrotxa és el blog de Ramon Roura sobre un recorregut sense final pel meravellós paratge de la Garrotxa.
El Tirabou és el blog de Manel Carrera i Escudé, on recull idees i pensaments d'etnografia.
Incontinències fotogràfiques és un blog personal publicat per Manel O. Company, un aficionat i apassionat pel món de la fotografia. Amb aquest blog pretén recollir i compartir les seves inquietuds.
Una jornada per Catalunya és un blog humanitari de diferents professionals mèdics associats que pretén oferir a la població solucions per fer front a les retallades sanitàries.
Rokins 11 és un blog personal que conté diferents retalls d'expressió de coses de la vida i és recomanat per la Mercè Rocadembosch.


*Ajuda'ns a descobrir la blogosfera catalana. Deixa'ns als comentaris alguna recomanació de blog i la destacarem aquí.

** Seguint les vostres recomanacions, ara els blogs catalans també a través d'RSS.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut