Un bloc de gel amb la forma del planeta ha substituït Boris Johnson al debat del clima (Kirsty O'Connor/Reuters)
Un bloc de gel amb la forma del planeta ha substituït Boris Johnson al debat del clima (Kirsty O'Connor/Reuters)

Una estàtua de gel per substituir Boris Johnson, que no ha anat al debat del clima

Ni Boris Johnson ni Nigel Farage han volgut assistir al debat sobre la crisi climàtica a Channel 4 i el canal els ha substituït per una estàtua de gel que s'ha anat desfent

Felip GordilloActualitzat

Channel 4 havia col·locat set faristols per als set líders polítics del Regne Unit. Els havia convidat a un debat sobre la crisi climàtica, però ni el líder conservador, Boris Johnson, ni el del partit del Brexit, Nigel Farage, hi han volgut anar. La solució del canal ha estat substituït-los per dos blocs de gel que s'han anat fonent durant l'hora que ha durat el programa.

Així ha anunciat Channel 4 la substitució:

 

I pocs minuts després arrencava el debat amb els líders del Partit Laborista, Jeremy Corbin; dels Verds, Sian Berry; dels Liberal Demòcrates, Jo Swinson; del partit de Gal·les, Plaid Cymru, Adam Price; i del partit escocès, SNP, Nicola Sturgeon.

 

 

Channel 4 havia anunciat la decisió de substituir els líders pels blocs de gel hores abans del debat. El partit del Brexit no ha fet cap moviment, però els conservadors han optat per enviar al debat l'exministre de Medi Ambient, Michael Gove, i el pare de Boris Johnson, Stanley Johnson. La cadena, però, no els ha permès participar amb l'argument que era un debat de líders:

 

La decisió de Channel 4 no ha agradat gens als "tories" i mitjans britànics apunten que els conservadors podrien revisar la llicència del canal si, com apunten totes les enquestes, guanyen les eleccions anticipades del 12 de desembre. Channel 4 és una televisió privada però té una llicència com a servei públic que li van concedir el 2014 i que acaba el 2024. Ha de complir una sèrie d'obligacions davant l'Ofcom, el regulador de les telecomunicacions al Regne Unit.

El cap de premsa de Downing Street, Lee Cain, ha presentat una queixa formal per la decisió de Channel 4 a l'Ofcom:

 

No és el primer cop que Boris Johnson i el canal tenen un enfrontament. De fet, tenen un llarg historial de topades. La directora de notícies de Channel 4, Dorothy Byrne, va criticar públicament polítics com Boris Johson, a qui va posar al mateix sac que Vladímir Putin, i va qualificar de "mentider". A l'agost, la cadena va denunciar que el primer ministre els havia congelat una entrevista que tenien pactada com a represàlia a les crítiques.

 

 

ARXIVAT A:
BrexitBoris Johnson
Anar al contingut