Un batxillerat de 3 anys amb doble titulació, novetat del curs escolar 2019-2020

Un batxillerat de 3 anys amb doble titulació, novetat del curs escolar 2019-2020

Una prova pilot permetrà obtenir el títol de batxillerat i un títol de cicle formatiu alhora

Mireia Segú SolivaActualitzat

El proper 12 de setembre, 1.338.577 alumnes començaran les classes del curs 2019-2020, comptant des de P3 fins a batxillerat i FP.

Creix el nombre de professors. Seran 72.535, 670 més que el curs passat. L'escola inclusiva rebrà el suport de 90 docents especialitzats més i 53 professionals no docents d'atenció educativa. Tal com ja s'havia anunciat, la borsa d'interins es mantindrà oberta tot el curs per poder cobrir les substitucions de manera immediata.

A més, es farà una nova convocatòria d'oposicions amb una oferta de 3.155 places, la majoria de secundària (2.946).

Prova pilot de batxillerat flexible: 3 anys i amb doble titulació

Enguany s'estrena una modalitat més flexible de batxillerat, que permet treure's una doble titulació en 3 anys: la de batxillerat i un cicle formatiu de grau mitjà d'esports o d'arts plàstiques. Es començarà com a pla pilot en 7 centres: Institut Ferran Tallada (Barcelona), Institut de Vic, Instituts Jaume I (Salou), Escola d'Arts d'Olot, Escola d'Arts Ondara (Tàrrega), Escola d'Arts de Móra la Nova - Institut Julio Antonio de Móra d'Ebre i Institut Joanot Martorell d'Esplugues de Llobregat.

També s'implanta un nou model d'FP dual, amb més pràctiques a les empreses i unes beques equiparables al salari mínim interprofessional.


La irrupció dels instituts-escola

L'augment d'alumnes a secundària ha obligat el departament a obrir 8 instituts i 25 instituts escola nous. Això significa 35 grups nous de 1r d'ESO. La idea és fer més fàcil el pas de la primària a la secundària, sense que els alumnes hagin de canviar gaire el seu entorn.


Millorar l'oralitat dels alumnes

L'avaluació de l'expressió oral que s'ha fet aquest any en les proves de competències bàsiques d'alumnes de 4t d'ESO de 50 centres ha revelat que els joves tenen dificultats per explicar-se, tot i tenir coneixements suficients. Per això, el Departament d'Ensenyament posarà en marxa el programa de comunicació "Tenim la paraula", que inclourà des de formació per al professorat, a activitats orals escolars i d'entorn.


Escola concertada, nou decret

Serà el darrer curs en què les escoles que segreguin per sexe o per motius socioeconòmics rebin subvenció. El nou decret de concerts, que entrarà en vigor el curs que ve, permetrà finançar els centres en funció de les seves necessitats.

Ara hi ha en marxa un estudi per saber el cost real de cada plaça escolar, per definir millor la situació de les escoles concertades en relació amb el finançament i la coresponsabilitat en la distribució de l'alumnat.


Acord entre Educació i Salut

Nou acord per prevenir i promocionar la salut, l'atenció a alumnat amb necessitats de salut, l'atenció a la salut mental i la docència en centres de salut i a casa.

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut