Un home treu un tauró de l'aigua en una platja de Long Island, el diumenge 14 d'agost de 2022 (Emily Murray)
Un home treu un tauró de l'aigua en una platja de Long Island, el diumenge 14 d'agost de 2022 (Emily Murray)

Un banyista treu un tauró de l'aigua per alliberar-lo d'un ham en una platja de Nova York

L'home, que agafa el tauró amb els braços dins l'aigua, pretenia alliberar-lo de l'ham que tenia enganxat a la boca a la mateixa platja on hi ha hagut dos atacs de tauró durant juliol

RedaccióActualitzat

Els avistaments i els atacs de taurons estan en auge aquest estiu a les platges de Long Island, Nova York. Els animals s'acosten molt més del que és habitual i hi ha hagut diversos casos de mossegades en poques setmanes.

Una de les trobades entre humans i taurons s'ha fet especialment viral aquest diumenge, després que un home en banyador tragués un tauró de l'aigua, possiblement un solraig clapejat (Carcharias taurus).

El vídeo es pot veure en la tercera imatge d'aquest carrusel:

El vídeo va ser gravat per una dona que estava passejant per la sorra quan va veure l'escena i ràpidament va treure el mòbil per gravar-la. Emily Murray va explicar a New York Post que l'home estava pescant quan va atrapar el tauró per accident.

La perillosa maniobra de l'home es devia que pretenia desenganxar el tauró de l'ham per alliberar-lo. Finalment, tal com mostren les imatges, ho va aconseguir amb l'ajuda d'altres banyistes.  

El pescador va arribar a entrar a l'aigua per agafar en braços el tauró que, amb la boca ben oberta, intenta fugir repetidament de l'home. Tota l'escena va tenir lloc a la platja a Smith Point, concretament a Fire Island, precisament el lloc on s'han produït dos atacs de tauró durant el juliol.

El 13 de juliol, un surfista de 41 anys va ser traslladat d'urgència a un hospital després de ser mossegat per un tauró tigre mentre estava a l'aigua amb la seva taula de surf. El 3 de juliol, un jove socorrista va ser mossegat al pit i a la mà dreta per un tauró que es calcula que feia un metre i mig de llarg.

Les autoritats locals ja han hagut de tancar més d'una platja aquest estiu davant l'augment dels perillosos avistaments: "Som molt conscients de l'augment de la presència de taurons al voltant de Long Island", explicava en un comunicat el cap de policia de Southampton Town, Steven Skrynecki.

"Tenim vaixells  a l'aigua cada dia i coordinem amb el nostre personal de socorrisme i trucades al 911, investigant suposats avistaments amb les nostres embarcacions i drons que operem des d'aquestes, així com ràdio cotxes des de terra"

La directora de Southampton Town Parks, Kristen Doulos, ha atribuït bona part dels avistaments recents al major control que desenvolupen, especialment gràcies als vídeos de drons i de telèfons mòbils que es difonen ràpidament per les xarxes socials. "Tot i que les possibilitats d'un atac mortal de taurons són d'una entre 3,7 milions, seguim sent extremadament prudents", assegura.

 

ARXIVAT A:
Pesca
Anar al contingut