El directiu Aubrey Lee Price, de 47 anys, abans i ara. (Foto: Reuters)
El directiu Aubrey Lee Price, de 47 anys, abans i ara. (Foto: Reuters)
Brunswick

Un banquer fugitiu, enxampat per una infracció de trànsit

L'home, de 47 anys, acusat d'un frau de 21 milions de dòlars, havia canviat molt d'aspecte. Un jutge de Florida l'havia declarat mort, però l'FBI no havia deixat de buscar-lo.

RedaccióActualitzat

Un directiu de banca, que fa un any i mig va deixar una nota de suïcidi i va desaparèixer després de ser acusat de robar 21 milions de dòlars de la sucursal que dirigia, ha estat capturat finalment per una infracció de trànsit.

L'home, Aubrey Lee Price, de 47 anys, va fugir a mitjans del 2012 deixant una nota per als familiars i amics on deia que tenia intencions de suïcidar-se. Feia poc que, després de ser nomenat director d'una sucursal bancària, havia estat acusat d'apropiació indeguda i malversació de fons a través d'una operació fraudulenta amb un fons d'inversió. S'enfrontava a una pena de 30 anys de presó i a una multa d'un milió de dòlars.

Divuit mesos més tard, quan un jutge ja l'havia donat per mort, un policia de l'estat de Geòrgia ha estat qui l'ha localitzat quan anava en cotxe, després de fixar-se que duia els vidres tintats molt foscos, més del que permet la llei.

Lee Price havia canviat tant d'aspecte que era pràcticament irreconeixible. Duia diverses targetes amb identitats falses i es negava a proporcionar quina era la seva.

L'última vegada que l'havien vist amb vida abans de ser detingut havia estat a Key West, a Florida, i els investigadors de l'FBI, que mai van deixar de buscar-lo i que finalment han aconseguit identificar-lo, pensaven que potser havia volat a Veneçuela.

La seva dona, Rebeka Price, que havia estat qui va demanar a un jutge de Florida que el donés per mort per qüestions legals, haurà de declarar ara davant de la justícia. Segons el seu advocat, assegura que no ha sabut res del seu marit en tot aquest temps.

Anar al contingut