Un rei Baltasar "de veritat" en una cavalcada del 2018 (ACN)
Un rei Baltasar "de veritat" en una cavalcada del 2018 (ACN)

Un "Baltasar de veritat" a tots els pobles: campanya contra els reis pintats de negre

RedaccióActualitzat

El col·lectiu Casa Nostra Casa Vostra reclama que tots els nens i nenes de Catalunya rebin el rei negre autèntic. L'entitat ha llançat una campanya juntament amb els actors i creadors escenics de Tinta Negra, i amb la música de The Sey Sisters, que demana un "Baltasar de veritat" a tots els pobles.

Casa Nostra Casa Vostra han fet un vídeo, produït per l'estudi Carmel de Barcelona, per acabar amb el betum a la cavalcada i per fer-la per a tots els nens i nenes, sigui quin sigui el color de la seva pell.

 

 

Amb el lema "Que no quedi cap cavalcada sense un Baltasar de veritat", el col·lectiu recorda que encara hi ha pobles i ciutats que no han canviat la seva cavalcada. L'entitat considera que pintar-se de rei negre és una "pràctica racista".

"La pràctica de disfressar-se i caracteritzar-se els blancs de negres es coneix al món anglosaxó com a 'blackface', és racista i té un origen colonial"

Casa Nostra Casa Vostra fa una crida a la ciutadania perquè que "s'arribi a l'Ajuntament" i demani que aquest any "deixin venir" un Baltasar de veritat. I ofereix suport als ajuntaments per, a través de  la seva xarxa de contactes pel territori, aconseguir que a tot arreu encarnin els personatges persones de pell negra.

A més, han creat un mapa que registrarà tots els municipis catalans que s'hagin compromès "a prescindir de les cares embetumades" la nit de Reis. El mapa, publicat a la web de Casa nostra, Casa vostra, s'anirà actualitzant a mesura que s'hi afegeixin ajuntaments.

La campanya també té via a la xarxa social amb l'etiqueta #BaltasarDeVeritat.


Canvis en diverses ciutats

Aquest és el segon any que Casa Nostra Casa Vostra fa la campanya Baltasar de Veritat. El 2018 va aconseguir que diversos ajuntaments fessin el pas i modifiquesin les cavalcades per eliminar els reis pintats de negre. Girona, Figueres, Solsona i Prats de Lluçanès van estrenar una nit de Nadal sense betum.

En total, l'any passat van aconseguir que tres de cada quatre capitals de comarca tinguessin un Baltasar de veritat. Són 32 de les 43 capitals de comarca, vuit menys que l'any anterior

El col·lcectiu destaca el cas de Reus, van convidar a la carrossa un grup de persones refugiades quan viuen a la ciutat i que van arribar a Catalunya a bord de l'Open Arms.

 

I a ciutats com Barcelona, Tarragona, Lleida o Mataró, ja fa més de 10 anys, per no dir dècades, que no pinten el rei Baltasar.

ARXIVAT A:
NadalMigracions
Anar al contingut