Un avió transoceànic gira cua perquè una passatgera es nega a posar-se la mascareta
Un avió d'American Airlines

Un avió transoceànic gira cua perquè una passatgera es nega a posar-se la mascareta

La companyia li ha obert un expedient i l'ha posat en una llista que li impedirà volar amb qualsevol altra aerolínia nord-americana

RedaccióActualitzat

Un avió que volava de Miami a Londres ha girat cua després que una passatgera es negués a posar-se la mascareta. Segons va indicar en un comunicat la companyia aèria, American Airlines, la decisió es va prendre perquè la mascareta és d'ús obligatori dins dels avions per la situació d'alerta sanitària generada per la pandèmia.

El vol feia una hora que volava sobre l'Atlàntic i ja havia fet uns 800 quilòmetres de trajecte quan es va decidir fer mitja volta i tornar a l'aeroport d'on havia sortit. El trajecte que va fer l'avió es pot consultar a la web especialitzada FlightAware.

Segons expliquen testimonis dels fets a mitjans nord-americans, la dona viatjava en primera classe i es negava a posar-se la mascareta. La tripulació n'hi va facilitar diversos models perquè els provés, però els va rebutjar tots.

En el retorn del vol a Florida, la policia de Miami va rebre els 129 passatgers i 14 membres de la tripulació i va escortar la passatgera en qüestió, sense incidents.

American Airlines ha explicat que la clienta ha estat inclosa en una llista interna de la companyia que no li permetrà volar més amb cap aerolínia nord-americana. L'empresa diu que que obrirà una investigació sobre l'incident.


92 casos aquest any

Aquest no és el primer cas. Segons l'Administració Federal d'Aviació dels Estats Units les companyies americanes s'han trobat el 2021 amb 4.290 incidents per passatgers rebels amb la mascareta. Fins al 18 de gener d'aquest 2022 ja havien comptabilitzat 151 incidents, 92 dels quals per no voler posar-se la mascareta.

Aquest organisme que regula l'aviació civil als EUA va declarar el gener del 2021 una política de tolerància zero amb els passatgers que es neguen a portar mascareta.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Estats UnitsAeroports
Anar al contingut