Barcelona

Un avió que volava de Barcelona a Düsseldorf amb 150 persones a bord s'estavella als Alps

No hi ha supervivents entre els 144 passatgers i els 6 tripulants que hi viatjaven

Actualitzat

Un avió de la companyia alemanya Germanwings que feia el trajecte entre Barcelona i Düsseldorf s'ha estavellat aquest dimarts als Alps francesos amb 150 persones a bord. Segons ha confirmat Germanwings, hi havia 144 passatgers i 6 tripulants.

L'aparell, un Airbus A320, ha desaparegut dels radars a la regió Provença-Alps-Costa Blava i s'ha estavellat entre la ciutat de Digne-les-Bains i la població de Barcelonnette.

Tot i que en les primeres hores de l'accident s'ha informat que hi havia 142 passatgers, aquesta xifra s'ha incrementant en dos més- en saber-se que també hi anaven dos nadons que no ocupaven seient.

El president de França, François Hollande, ha confirmat que no hi ha supervivents i que l'aparell ha caigut en una zona de difícil accés. "Les condicions de l'accident fan pensar que no hi ha cap supervivent", ha declarat en una roda de premsa convocada d'urgència.

Les autoritats també han informat que dins de l'avió hi anaven 45 persones amb cognom espanyol.

Segons han informat els treballadors de Swissport, la companyia que fa l'assistència en terra per a Germanwings, la majoria dels 144 passatgers del vol són alemanys que tornaven a casa seva després de passar uns dies a Barcelona i Palma. Hollande i el rei Felip VI també han parlat de diversos ciutadans turcs entre el passatge.

Malgrat que la Direcció General de l'Aviació Civil francesa ha informat en un comunicat que l'aparell havia llançat una trucada de socors abans d'estavellar-se, posteriorment ho ha desmentit. També hi ha confusió respecte a les causes de l'accident

8 minuts de caiguda

Per causes que es deconeixen, l'avió ha començat a perdre altura, i ha patit una davallada de 8 minuts fins que el contacte s'ha interromput a les 10.53. Així ho ha explicat el mateix portaveu de Germanwings. De fet, l'avió ha baixat a raó de 1.000 metres per minut.  

Finalment, l'avió s'ha estavellat a una altitud d'uns 1.800 metres, segons la gendarmeria de Digne-les-Bains.

L'alcalde de Barcelonnette ha explicat que "l'avió ha caigut en una zona d'alta muntanya de molt difícil accés i crec que només els helicòpters hi podran arribar".

El web que monitoritza les trajectòries dels avions en temps real a tot el món, Flightradar24, ha mostrat en un gràfic que permet seguir el trajecte la pèrdua d'altura i de velocitat de l'avió sinistrat.

 

Sobre les restes de l'aparell, el secretari d'Estat de Transport francès, Alain Vidalies, ha indicat que ja s'han localitzat i que hi ha cossos escampats al voltant.

El fabricant de l'avió, la companyia Airbus, ha exposat que "està avaluant" l'accident de l'A320 als Alps francesos. L'aparell de Germanwings, l'aerolínia de baix cost de l'alemanya Lufthansa, s'ha perdut a les 10.47 hora local.

Precisament Lufhtansa, que fa uns mesos va estar a punt de perdre un avió en un vol de Bilbao a Munic, ha enviat dos tuits reaccionant als fets en què apunta que desconeix les causes de l'accident i on afirma que és un dia negre per a la companyia:

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut