Un avió d'Avianca
Avianca obliga a transportar els gossos a la bodega quan pesen més de 10 quilos (Flickr)

Un avió que anava a Bogotà torna a Madrid per salvar els gossos de la bodega

El vol, de la companyia Avianca, feia el trajecte Madrid-Bogotà i va tenir un problema amb la calefacció

Feia una estona que l'avió s'havia enlairat de l'aeroport de Barajas en direcció a Bogotà quan la tripulació va detectar un problema en la calefacció de la bodega, on viatjaven gossos.

En considerar que la vida dels animals corria perill, l'aparell va fer mitja volta i va tornar cap a Madrid, on els esperava un equip de veterinaris per assistir-los.

La incidència l'han explicat a Twitter els controladors aeris, que també han informat poc després que els gossos es troben bé.

En la imatge de Flightradar24 que acompanyen amb el tuit, es pot veure clarament la trajectòria de l'avió, de la companyia Avianca, i la maniobra que va fer per girar cua.

Els controladors destaquen l'"excel·lent coordinació del personal d'Aena, Iberia Handling i Tècnics d'Operacions a l'Àrea de Moviment", que ha fet possible que l'incident hagi quedat en un ensurt.

Viatjar amb gossos

Els gossos, juntament amb gats, ocells --llevat dels rapinyaires-- i tortugues, estan permesos a bord i dins la cabina en funció del pes i la mida. Així, hi ha companyies que posen el límit, per exemple, en els 8 quilos, i d'altres, com el cas d'Avianca, que el posen en els 10 quilos.

Si els animals superen aquest pes, i sempre que no sobrepassin els 50 quilos, han de viatjar a la bodega. A més, ho han de fer dins un contenidor de transport homologat.

Els animals que per les seves característiques especials --com poden ser la mala olor o el risc d'un comportament violent-- puguin ser perillosos o molestos per a la resta de passatgers i la tripulació no es poden transportar.

ARXIVAT A:
Aeroports
Anar al contingut