L'avió Delta Airlines que va abocar combustible damunt una escola
L'avió Delta Airlines que va abocar combustible damunt una escola (Reuters)

Un avió llança carburant sobre 6 escoles durant un aterratge d'emergència a Los Angeles

L'aparell es trobava en una situació d'emergència i va haver de tornar a l'aeroport de Los Angeles

RedaccióActualitzat

Almenys 60 persones han resultat ferides quan un avió de la companyia Delta Airlines, en situació d'emergència, va haver de llançar combustible per reduir el risc de l'operació quan tornava a l'aeroport de Los Angeles per fer un aterratge urgent.

El combustible va caure sobre cinc escoles i un institut de la zona. No hi va haver víctimes ni cap afectat va requerir hospitalització, però diversos estudiants i professors van tenir irritacions a la pell. Tots van ser atesos a la mateixa escola.

Les imatges difoses per televisions locals mostren l'avió volant baix i llançant combustible sobre les escoles de la localitat de Cudahy, al sud-est de Los Angeles.

 

L'avió, un Boeing 777-200 de la companyia Delta Airlines, amb 288 passatgers a bord, acabava de sortir de l'aeroport de Los Angeles amb destinació Xangai.

 

Un avió llança carburant sobre una escola durant un aterratge d'emergència als EUA
Serveis d'emergència en una de les escoles afectades pel carburant de l'avió

Les autoritats aèries investiguen perquè el pilot no va deixar caure el carburant en una zona deshabitada i a gran altura, com és pertinent.

La companyia Delta explica en un comunicat que, poc després de l'enlairament, es va detectar un problema en el motor que va requerir que l'aeronau tornés.

Els estudiants sortint de l'escola després de que l'avió llancés combustible
Els estudiants sortint de l'escola després de que l'avió llancés combustible

 

L'escola més afectada ha estat la Park Avenue Elementary, a la ciutat de Cudahy, a gairebé 31 quilòmetres de l'aeroport, on 20 nens i 11 adults han tingut ferides lleus.

 

 

De fet, tots els centres educatius han obert de forma habitual aquest dimecres. El cap de bombers de l'operatiu, Jason Robertson, ha explicat que tot el combustible s'ha evaporat.

 

"Amb els dispositius de vigilància que tenim, no s'estan detectant límits explosius, així com tampoc queden productes sòlids o líquids"

 

Els experts en materials perillosos han confirmat que ja no hi ha perill, segons el Departament de Bombers.

Anar al contingut