Southwest Airlines (EFE)
Southwest Airlines (EFE)
EUA

Un avió fa mitja volta per tornar un cor humà que s'havien oblidat de desembarcar

RedaccióActualitzat

El vol 3606 de la companyia Southwest Airlines va aterrar a Seattle procedent de Sacramento, l'avió es va buidar i van continuar la seva ruta cap a Dallas.

Quan sobrevolava Idaho es van adonar que algú s'havia oblidat un cor humà, immediatament van avisar als passatgers que havien de tornar a Seattle. 

 

Segons informa The Seattle Times, Southwest Airlines va prendre la decisió de tornar perquè "era absolutament necessari lliurar el cor al més aviat possible".

El doctor Andrew Gottschalk, que viatjava en aquest vol, va explicar que tant ell com la resta de passatgers primer van quedar-se en xoc però després van estar contents de poder ajudar a salvar una vida. Gottschalk va qualificar el descuit de "negligència flagrant".

Crítiques per portar-lo en un vol comercial

Aquests fets han estat criticats no només per l'error del qui el transportava sinó també pel fet d'anar en un vol comercial.

Els respsonsables de la donació i del Banc de teixits han explicat que ningú espereva el cor de manera inminent. El cor es va enviar amb un missatger per processar-ne les vàlvules i ser funcional per a un futur trasplantament, segons ha explicat l'organització d'obtenció d'òrgans. 

Doug Wilson, vicepresident executiu de LifeNe, ha explicat que els cors s'han de rebre 48 hores després de la mort del donant i que sovint el banc de teixits rep enviaments a través de vols comercials.

El cor va arribar amb unes 3 hores de retard i asseguren que això no va danyar-lo i es podrà fer servir.

Els passatgers van arribar a Dallas amb més de 5 hores de retard. 

Anar al contingut