Mor el pilot d'un avió de l'exèrcit que ha caigut al mar a La Manga del Mar Menor
És el tercer avió que cau a la mateixa zona de la província de Múrcia en els darrers sis mesos
Mor el pilot d'un avió de l'exèrcit que ha caigut al mar a La Manga del Mar Menor
La Manga del Mar Menor

Mor el pilot d'un avió de l'exèrcit que ha caigut al mar a La Manga del Mar Menor

És el tercer avió que cau a la mateixa zona de la província de Múrcia en els darrers sis mesos

Actualitzat
Un helicòpter, durant les tasques de recerca del pilot mort
Un helicòpter, durant les tasques de recerca del pilot mort (EFE / Marcial Guillen)

El pilot d'un avió militar de la Patrulla Àguila ha mort aquest dijous després que el seu avió caigués al mar, a La Manga del Mar Menor, a Múrcia.

L'aparell és un C-101 de l'Acadèmia General de l'Aire de San Javier, a Múrcia. L'avió formava part de la Patrulla Àguila, el grup de vol acrobàtic de l'exèrcit espanyol, i ha caigut al mar quan estava fent un assaig.

 

 

L'aparell s'ha estavellat a una distància aproximada d'un quilòmetre de la costa i el pilot no ha pogut saltar de l'avió, segons ha confirmat l'Exèrcit de l'Aire:

 

 

Tres embarcacions enviades pel Centre de Coordinació d'Emergències s'han desplaçat fins al lloc on s'ha estavellat l'avió durant les tasques de recerca del pilot accidentat. A més, la Guàrdia Civil ha mobilitzat unitats del Grup d'Activitats Subaquàtiques.

 

Dispositiu de recerca del pilot de l'avió accidentat a la Manga del Mar Menor
Dispositiu de recerca del pilot de l'avió accidentat a La Manga del Mar Menor

 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha mostrat el seu condol per la mort del militar.

 

 

El pilot mort, Eduardo Fermín Garvalena Crespo, de 38 anys, va substituir fa dos anys a la patrulla Àguila 5-Solo l'instructor Francisco Marín. Marín, precisament, va morir l'agost passat en caure al mar un avió del mateix model a la mateixa zona on hi ha hagut l'accident d'aquest dijous.

 

Un avió d'entrenament avançat

El C-101 és un avió d'entrenament avançat que permet als pilots una formació aeronàutica completa des de les primeres fases de vol fins a la transició als avions de combat.

Construït totalment a Espanya, les seves bones característiques aerodinàmiques, la facilitat a l'hora de pilotar-lo i el baix cost d'operacions el converteixen en un avió molt adequat per al vol de formació i el vol acrobàtic.

Fabricat a l'antiga Construcciones Aeronáuticas S.A. (CASA), els quatre primers aparells C-101 es van incorporar a l'exèrcit espanyol el 1980 per substituir com a reactor d'ensenyament el T-6.

 

Un avió de formació i vol acrobàtic C-101 com el que s'ha accidentat a La Manga del Mar Menor
Un avió de formació i vol acrobàtic C-101 com el que s'ha accidentat a La Manga del Mar Menor (Europa Press / Exèrcit de l'Aire)

 

Actualment, aquests aparells donen servei a l'Acadèmia General de l'Aire, al Grup d'Escoles de Matacán i al Centre Logístic d'Armament i Experimentació.

A més, són els aparells utilitzats per la Patrulla Àguila en les seves exhibicions acrobàtiques. Els seus avions tenen instal·lat un sistema generador de fum blanc i de color, amb el qual habitualment "pinten" al cel la bandera d'Espanya.

Els models C-101 estan a la fase final de la seva vida útil i es preveu que, a finals d'aquest any, siguin substituïts per 24 avions Pilatus d'entrenament.

 

Tres accidents d'avions militars en mig any

És el tercer avió que cau a la mateixa zona en els últims sis mesos.

A finals d'agost, un avió militar, també un C-101 de la Patrulla Àguila, es va estavellar a La Manga del Mar Menor, provocant la mort del pilot.

Tres setmanes més tard, a mitjans de setembre, una avioneta de formació del model Tamiz de l'Exèrcit de l'Aire va caure al mar i van morir l'instructor i l'alumna.

 

Anar al contingut