Un avió amb 132 persones a bord s'estavella al sud de la Xina

L'aparell, de la companyia China Eastern, és un Boeing 737 que anava de Kunming a Canton i les primeres informacions apunten que no hi ha supervivents

RedaccióActualitzat

Un avió comercial de la companyia China Eastern, amb 132 persones a bord --123 passatgers i 9 membres de la tripulació--, s'ha estavellat a les muntanyes del sud de la Xina, a la regió de Guangxi. Mitjans locals apunten que els equips de rescat no han trobat cap rastre de supervivents.

Citant un dels seus membres, asseguren que l'avió hauria quedat desintegrat i l'incendi posterior a l'accident ha cremat un bosc de bambú.

L'aparell feia la ruta entre les ciutats de Kunming i Canton. Es tracta d'un Boeing 737, amb set anys d'antiguitatque havia sortit a les 6.11 hora nostra. Estava previst que aterrés a les 8.05 a l'aeroport de destí. 

Segons s'aprecia a FlightRadar24, el seguiment del vol s'ha interromput a les 7.22. Per tant, s'ha estavellat quan portava una hora de vol. En aquell moment, volava a una altitud de 982 metres i a una velocitat d'uns 700 quilòmetres per hora. El mateix portal ha detectat que l'avió ha començat a perdre altitud tres minuts abans i hauria caigut, en aquesta franja de temps, fins a 8.000 metres.

Els equips de rescat treballen a la zona buscant, entre d'altres, les dues caixes negres de l'avió -la gravadora de dades de vol i la gravadora de veu de la cabina- per mirar de determinar la causa de l'accident, que encara no se sap.

Hi treballen 600 bombers, segons l'Administració de l'Aviació Civil xinesa, amb 23 camions.

El president xinès, Xi Jinping, ha declarat que està en "xoc" i ha demanat que es "determinin les causes de l'accident el més aviat possible".

L'últim accident mortal d'un avió a la Xina va ser el 2010, quan 44 de les 96 persones a bord d'un avió regional Embraer E-190 de Henan Airlines van morir en estavellar-se quan s'acostava a l'aeroport de Yichun, amb poca visibilitat.

China Eastern és la companyia aèria més gran de la Xina.

 

ARXIVAT A:
Xina
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut