La columna de fum es podia veure des de l'autopista pròxima
La columna de fum es podia veure des de l'autopista pròxima (Reuters)
Mèxic

Un avió amb 103 passatgers s'estavella a Mèxic sense víctimes mortals

Només dos ferits greus en un accident a Durango que la premsa local qualifica de "miracle"

Actualitzat

Un avió amb 101 persones a bord s'ha estavellat poc després d'enlairar-se a l'aeroport de ciutat mexicana de Durango sense que, de moment, hi hagi cap víctima mortal.

Entre les desenes de ferits, n'hi ha dos de greus. Es tractaria del pilot -operat de la columna- i una nena petita -que té cremades en el 25% del cos. La majoria de passatgers hauria pogut abandonar l'aparell -abans que s'incendiés- pel seu propi peu.

Tot apunta que el pilot hauria intentat avortar l'enlairament just en el moment en què ja no tenia més pista per recórrer. L'avió ha acabat aterrant en un descampat on finalment s'ha aturat abans que acabés en flames. 

Una columna de fum que es podia veure des de l'autopista que hi ha al costat feia presagiar un desenllaç més tràgic.

 

 

La causa de l'accident aeri podria ser el mal temps que hi havia, en el moment de l'enlairament, en la ruta que va de Durango a la ciutat de Mèxic. El director de la companyia Aeroméxico, Andrés Conesa, ha demanat que no es facin especulacions fins que la comissió d'investigació acabi amb la seva feina.

Tot i així, el governador de l'Estat, José Aispuro, ha confirmat que hi havia una forta tempesta sobre l'aeroport i s'ha felicitat que l'avió no caigués sobre l'autopista que hi ha molt a prop. 

 

 

La premsa local es refereix a l'accident com "tot un miracle". Es trata del primer accident aeri a Mèxic d'una línia comercial des de novembre del 1999, quan un avió de Taesa es va estavellar a Michoacán amb el balanç final de 18 personas mortes.

ARXIVAT A:
Aeroports
Anar al contingut