Un avió amb 99 passatgers s'estavella a Karachi, al Pakistan, poc abans d'aterrar
Els equips de rescat busquen a les víctimes de l'accident (EFE/Shahzaib Akber)

97 morts i dos supervivents en l'accident de l'avió estavellat al Pakistan

L'aparell ha caigut sobre uns edificis d'una zona residencial propera a l'aeroport de Karachi

RedaccióActualitzat

Un avió comercial de la companyia Pakistan International Airlines, PIA, s'ha estavellat aquest divendres a prop de l'aeroport de Karachi, al sud del país asiàtic, quan ja estava a punt d'aterrar. A l'aparell, un Airbus A-320 procedent de Lahore, hi viatjaven 99 persones entre passatgers i tripulants.

En l'accident han mort 97 dels ocupants i només dues persones han pogut sobreviure.

Durant la nit, els equips de rescat han treballat per localitzar desenes de víctimes mortals que havien quedat entre la runa, tant passatgers de l'avió com residents al barri on ha caigut l'aparell. De moment, les autoritats locals han confirmat que hi ha nou veïns de la zona residencial Model Colony ferits arran de l'accident.

Un dels dos supervivents, Mohamed Zubair, que té cremades a una tercera part del cos, ha pogut explicar que va haver de saltar uns tres metres per poder sortir de l'aparell:

"Vaig sentir crits en totes direccions. Crits de nens, adults, ancians. Vaig anar cap a la llum i vaig aconseguir sortir. Vaig haver de saltar tres metres per sortir de l'avió."

Segons el seu testimoni, el pilot va anunciar que estaven a punt d'aterrar però va avortar l'operació. Després, uns 10 o 15 minuts més tard, ho va tornar a intentar però l'aparell es va estavellar.

L'avió, procedent de la ciutat de Lahore, també al Pakistan, estava a punt d'aterrar a Karachi, un dels aeroports amb més trànsit de la regió. Per causes encara desconegudes, l'avió s'ha precipitat sobre un veïnat densament poblat d'aquesta ciutat, de 15 milions d'habitants, a uns tres quilòmetres del complex aeroportuari.

Eren poc després de dos quarts de tres de la tarda.

 

 

La companyia aèria ha indicat que el pilot havia contactat amb la torre de control dient que tenia "problemes tècnics". Els equips d'emergència treballen enmig dels carrers plens de runa on ha caigut l'aparell.

L'accident ha passat pocs dies després que s'autoritzés la represa dels vols interns, que havien quedat suspesos l'últim mes per frenar l'expansió del coronavirus.

Un avió amb 100 passatgers s'estavella a Karachi, al Pakistan, poc abans d'aterrar
Part del que ha quedat de l'avió entre els edificis afectats per l'accident (EFE/Rehan Khan)
Un avió amb 100 passatgers s'estavella a Karachi, al Pakistan, poc abans d'aterrar
Treballs de rescat de les víctimes (Reuters/Akhtar Soomro)


El pilot ha comunicat que havia perdut els motors

El conseller delegat de la companyia, el general Arshad Malik, ha confirmat que l'avió duia a bord 91 passatgers i 8 tripulants. Després que el pilot comuniqués que tenia problemes amb la nau, el personal de la torre de control li ha dit que disposava de les dues pistes d'aterratge lliures i que podia utilitzar la que volgués, però l'avió s'ha estavellat contra els edificis abans d'arribar a l'aeroport. Segons algunes fonts, el pilot hauria comunicat en anglès que havia perdut els motors de l'aeronau.

Poc després de l'accident s'han trobat les dues caixes negres de l'aparell, la que grava les converses a la cabina i la que guarda les dades i els paràmetres del vol.

El fuselatge ha quedat escampat per la zona (Reuters/Akhtar Soomro)
Un avió amb 100 passatgers s'estavella a Karachi, al Pakistan, poc abans d'aterrar
Un dels motors de l'avió entre la ferralla i la runa (EFE/Shahzaib Akber)


Una cinquantena dels passatgers són homes, una trentena són dones, nou són nens i nenes i la resta, tripulants. Fins al lloc de l'accident s'hi han desplaçat ambulàncies i personal de rescat que intenten treure els cossos de la ferralla i la runa.

L'Airbus A-320 tenia entre 10 i 11 anys d'antiguitat i estava al corrent pel que fa al manteniment, segons un portaveu de la companyia.

L'últim accident aeri al Pakistan va ser el 2016. Un avió també de la PIA va caure en una zona muntanyosa del nord del país. En l'accident hi van morir 47 persones. I el més mortal es remunta al 2010, quan un Airbus 321 de la companyia privada AirBlue es va estavellar en l'aterratge a la capital del país. En aquell cas hi van morir 152 persones.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut