Hospital de La Conception, a Marsella (Google Maps)
Hospital de La Conception, a Marsella (Google Maps)
Marsella

Un avi que va anar a fer quimioteràpia, trobat mort a l'hospital al cap de 15 dies

L'home, que tenia Alzheimer, havia anat sol a l'hospital de Marsella

Actualitzat

Un home amb Alzheimer desapareix després d'anar a fer el tractament de quimioteràpia en un hospital de Marsella. Quinze dies després, el troben mort i abandonat en un passadís del mateix hospital. El fiscal investiga com ha pogut passar aquest cas, que pot constituir un delicte d'homicidi involuntari. El fill de la víctima ha denunciat l'hospital per abandonament d'una persona vulnerable.

El pacient, de 73 anys, va anar el 19 d'agost a les 11 del matí a l'Hospital de La Conception per rebre una sessió de quimioteràpia. Tres hores després va desaparèixer de la sala d'espera sense dir res. El cos s'ha trobat en avançat estat de descomposició al passadís d'una planta en desús del centre sanitari.


Quinze dies buscant-lo

La investigació s'ha mantingut activa durant les dues últimes setmanes d'agost. Familiars i amics l'han estat buscant per tota la ciutat i les localitats dels voltants.

Finalment, aquest dimarts, la direcció de l'hospital i la policia van trucar al seu fill per avisar-lo que el cos del seu pare havia estat trobat en una part de l'edifici hospitalari que no es fa servir.

Abans de trobar-lo, el fill s'havia queixat de l'hospital i del servei d'oncologia per l'"abandonament" d'una persona vulnerable.

Segons ell, no es va fer tot el possible per trobar el seu pare a temps.

"El director de l'hospital em va dir que havia buscat a tot arreu. Que havia inspeccionat planta per planta. Vaig preguntar al servei d'infermeria si sabien res del meu pare i les mateixes encarregades em van dir que no sabien que hagués desaparegut ningú."

El fill s'ha mostrat indignat.

"Estic enfadat perquè el meu pare no es mereixia morir en unes circumstàncies com aquestes. L'han mort com un gos i el van oblidar. No m'ho puc creure."

El fiscal de Marsella ha decidit obrir una investigació judicial per un possible delicte d'homicidi involuntari i determinar les circumstàncies exactes de la mort. L'autòpsia ha revelat que no hi ha hagut la intervenció de tercers en la mort de l'ancià.


Investigació: alguns interrogants

A més de la investigació judicial, el Servei d'Assistència Pública-Hospitals de Marsella, AP-HM, també vol arribar al fons de la qüestió i donar resposta a alguns interrogants. Com és que l'home va anar sol a l'hospital?

El pacient vivia en un sector tancat d'una residència a la localitat de La Seyne-sur-Mer, al departament veí de Var, i sembla que va anar sol amb un taxi per fer el tractament.

Mentre que la direcció de la residència no ha fet cap declaració per "respecte al dol de la família", els responsables de l'hospital consideren que, per la demència i la desorientació que tenia, l'home hauria d'haver anat acompanyat.

El cap dels serveis d'hematologia de l'hospital diu que era un pacient conegut que no donava problemes.

"El coneixem per la seva patologia hematològica, per la seva patologia neurològica, però no perquè es fugués. És un pacient que no donava problemes."

La unitat en desús on va ser trobat el cadàver, situada en una planta superior de l'hospital, s'havia escorcollat diverses vegades. Tampoc s'havia sentit cap soroll ni signe que delatés la presència de ningú. L'home el van trobar en una cambra que tenia el pany espatllat.

La planta tenia l'accés bloquejat, cosa que feia difícil que l'ancià hi pogués entrar, fins i tot si hi va poder accedir per una sortida d'emergència que està feta malbé.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut