Un atemptat contra una escola femenina a Kabul fa almenys 55 morts
La majoria de víctimes són noies que estudiaven a l'escola
Un atemptat contra una escola femenina a Kabul fa almenys 55 morts
Una noia ferida és traslladada a l'hospital després de l'explosió (Efe/Hedeyatullah Amid)

Un atemptat contra una escola femenina a Kabul fa almenys 55 morts

La majoria de víctimes són noies que estudiaven a l'escola

Actualitzat

Un atemptat contra una escola femenina a Kabul ha causat almenys 55 morts i prop de 150 ferits. El portaveu del Ministeri, Tariq Arian, ha dit que la majoria de ferits són noies que estudien a l'escola.

L'explosió ha estat a la zona de Dasht-e-Barchi, en un barri musulmà xiïta i ha passat just en el moment en què les joves abandonaven l'escola secundària.

Cap grup ha assumit fins ara la responsabilitat de l'atemptat, i els talibans se n'han desmarcat, però l'atac ha tingut lloc en un barri habitat sobretot per la minoria xiïta hazara, objectiu freqüent d'atacs d'Estat Islàmic perquè els jihadistes els consideren com a apòstates. El mes d'octubre van cometre un altre atemptat contra un centre educatiu del mateix barri, en què van morir 24 persones

Segons testimonis que cita la cadena Tolo News, un cotxe bomba ha explotat quan les estudiants sortien de classe i hi ha hagut dues explosions més, que no han confirmat fonts oficials.

 

Kabul està en alerta màxima des que Washington va anunciar el mes passat la retirada de les tropes nord-americanes al setembre. Els funcionaris afganesos diuen que els talibans han intensificat els atacs a tot el país.

L'1 de maig era la data límit que van acordar els talibans i l'anterior administració dels Estats Units perquè les tropes estrangeres abandonessin l'Afganistan, en un acord per tancar la guerra, però Joe Biden ho va endarrerir fins a l'11 de setembre, quan es compliran dues dècades dels atacs jihadistes que van portar després la invasió de l'Afganistan i la caiguda del règim dels talibans.

Anar al contingut