Imatges del pànic que ha causat l'atemptat

Un atac jihadista causa almenys 26 morts en un hotel de Somàlia

L'atemptat se l'han atribuït els islamistes d'Al-Shabab, milícia vinculada a Al-Qaeda

RedaccióActualitzat

Un atac jihadista en un hotel de Kismaayo, ciutat portuària de Somàlia, ha causat almenys 26 morts i prop de 60 ferits.

L'atemptat se l'han atribuït els islamistes d'Al-Shabab, milícia vinculada a Al-Qaeda en aquest país de la banya d'Àfrica.

Amb l'estratègia habitual d'obrir-se pas amb un cotxe bomba, tres insurgents armats i amb uniforme policial van irrompre a l'hotel divendres al vespre i s'hi han fet forts tota la nit. Han calgut onze hores per neutralitzar-los. Dos han estat abatuts i un, capturat viu per les forces de seguretat. El quart era el kamikaze del cotxe bomba.

 

 

Entre les víctimes hi ha treballadors humanitaris, polítics regionals i periodistes. Una d'elles, Hodan Nalayeh, una coneguda presentadora de la televisió canadenca, d'origen somali, que havia tornat al seu país per explicar-ne històries positives.

Aquest és el primer gran atac d'aquestes característiques a Kismaayo. Les autoritats de la ciutat són ara el centre de les crítiques per haver abaixat la guàrdia davant l'amenaça d'Al-Shabab.

Al-Shabab es va adherir formalment a la xarxa terrorista d'Al-Qaeda el 2012 i controla part del centre i el sud de Somàlia.

Anar al contingut