Un dels escrits poètics anònims, fet amb guix a la façana d'una casa a Gandesa
Un dels escrits poètics anònims, fet amb guix a la façana d'una casa a Gandesa (ACN / Ajuntament de Gandesa)

Un artista anònim crea una ruta poètica de Miquel Martí i Pol als carrers de Gandesa

Versos del poeta apareixen pintats en parets i espais històrics de la ciutat, un nou atractiu cultural que l'Ajuntament vol conservar

Redacció / ACNActualitzat

Art urbà inspirat en Miquel Martí í Pol i d'autoria desconeguda. Gandesa s'ha despertat aquesta setmana amb més pintades de versos del poeta en parets i espais històrics de la ciutat. Una "ruta poètica" de la qual es desconeix l'autor, un misteri que evoca l'enigmàtic Banksy:

"Sembla un Banksy, no sabem qui ho fa però destaquem l'originalitat i el respecte que s'ha tingut als llocs on s'ha fet perquè es fa amb materials que es poden esborrar sense més perjudici", assegura la regidora de Cultura de Gandesa, Raquel Estrada.

L'Ajuntament de Gandesa no s'ha plantejat en cap moment esborrar-los o que fossin un acte vandàlic, ja que sempre s'ha respectat l'entorn. L'autor ha fet servir materials que es poden esborrar amb un cubell d'aigua i han decidit deixar-ho "perquè és una forma d'art i de poesia".

I és més, el consistori destaca el valor d'aquest art al carrer, "efímer i respectuós", que ha propiciat una ruta de poesia pel municipi.

Escrits anònims de Miquel Martí i Pol a Gandesa
Un dels escrits poètics anònims aparegut en un dels carrers del nucli històric de Gandesa (ACN / Ajuntament de Gandesa)

Els primers escrits a la capital de la Terra Alta van aparèixer fa unes setmanes. Són tots fragments de poesies de Martí i Pol de diferents llibres i a sota dels escrits una fletxa indica cap on dirigir-se per trobar el següent. Escrits amb guix, els últims estan extrets del llibre "Haikús en temps de guerra".
 


L'Ajuntament ha animat a anar a Gandesa a descobrir el nou atractiu cultural per esbrinar quins fragments han estat triats, a quins llocs s'han escrit i per què.

"Martí i Pol és la font d'inspiració del nostre o la nostra artista. No sabem si n'apareixeran més o no, però ens sentim orgullosos d'aquest nou atractiu cultural que ha sorgit", ha remarcat Estrada.

També se n'ha fet ressò la Fundació Miquel Martí i Pol:
 

Escrit sobre un banc al carrer Pes Vell de Gandesa
Escrit sobre un banc al carrer Pes Vell de Gandesa (ACN / Ajuntament de Gandesa)
ARXIVAT A:
Miquel Martí i Pol
Anar al contingut