Un àrab, nomenat per primera vegada ministre d'un govern d'Israel

Raleb Majadele s'ha convertit avui en el primer àrab que ocupa un càrrec de ministre al govern d'Israel, un nomenament amb el qual Ehud Olmert vol reduir les diferències entre la minoria àrab i la majoria jueva. El nomenament s'ha aprovat amb 59 vots a favor, 23 en contra i 2 abstencions, i s'ha considerat una fita històrica per a la democràcia israeliana. En prendre-li jurament, el president del parlament ha expressat la necessitat que els àrabs israelians s'integrin plenament en les institucions de l'Estat d'Israel. A Israel hi viuen uns sis milions de jueus i 1,3 milions d'àrabs, la majoria d'aquests últims absents dels centres de poder o dels càrrecs públics.<br><br>
Un àrab, nomenat per primera vegada ministre d'un govern d'Israel
Jerusalem

Un àrab, nomenat per primera vegada ministre d'un govern d'Israel

Raleb Majadele s'ha convertit avui en el primer àrab que ocupa un càrrec de ministre al govern d'Israel, un nomenament amb el qual Ehud Olmert vol reduir les diferències entre la minoria àrab i la majoria jueva. El nomenament s'ha aprovat amb 59 vots a favor, 23 en contra i 2 abstencions, i s'ha considerat una fita històrica per a la democràcia israeliana. En prendre-li jurament, el president del parlament ha expressat la necessitat que els àrabs israelians s'integrin plenament en les institucions de l'Estat d'Israel. A Israel hi viuen uns sis milions de jueus i 1,3 milions d'àrabs, la majoria d'aquests últims absents dels centres de poder o dels càrrecs públics.

Actualitzat

Majadele, un empresari de 54 anys, casat i pare de quatre fills, és diputat laborista des de la legislatura passada i viu a la ciutat àrab de Baka al-Garabie, a la frontera amb Cisjordània. Serà ministre sense cartera, tot i que inicialment havia d'ocupar la de Ciència, Cultura i Esports, ministeri vacant des del mes d'octubre, quan va dimir el seu titular.