Esplanada darrere el restaurant Mas Oller on hi havia l'inflable (ACN/Marina López)

Un any de presó per als amos de l'inflable de Caldes de Malavella on va morir una nena

L'acord entre la Fiscalia, les acusacions i la defensa ha evitat el judici i els acusats no hauran d'anar a presó

El matrimoni que el 2017 va instal·lar un inflable al restaurant que regentava a Caldes de Malavella, a la Selva, en què va morir una nena de 6 anys i sis infants més van resultar ferits, no haurà d'anar a presó.

S'enfrontaven a una pena de quatre anys que haurien hagut de complir, però l'acord a què han arribat la Fiscalia, les acusacions i la defensa, que evitarà el judici, redueix la condemna a un any de presó i una multa de 5.400 euros.

La sentència dictada pel jutjat penal número 2 de Girona considera provat que els acusats van cometre un delicte d'homicidi per imprudència greu i sis delictes de lesions per imprudència greu.

"El tràgic accident va ser conseqüència directa de la inobservança de les mesures de muntatge, seguretat i supervisió."


El delicte d'imprudència és haver ancorat malament l'inflable, que només estava agafat a terra per dos punts i no per sis, el mínim que marca la normativa de seguretat sobre aquestes atraccions.

"Mai se subjectava pels ancoratges davanters perquè l'inflable no tenia les cordes necessàries", explica la sentència.

Alhora, aplica un atenuant de reparació del dany als condemnats, perquè han dedicat uns 640.000 euros a indemnitzar les víctimes, i han superat el límit de l'assegurança que tenien contractada, de 600.000 euros.

La suspensió de la pena queda condicionada, d'altra banda, al fet que els dos acusats no delinqueixin durant dos anys.


Una ràfega gaire impossible de preveure

L'accident va passar el 7 de maig del 2017 al restaurant Mas Oller de Caldes de Malavella, cap a dos quarts de quatre, quan -descriu la sentència- un cop de vent va desplaçar "39 metres, fins al sostre del restaurant" l'inflable que hi havia a l'exterior, sobre el qual, en aquell moment, hi estaven jugant set menors.

En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies, l'advocat de la defensa, Carles Monguilod, ha remarcat que "els mateixos tècnics no s'acaben d'explicar com va passar el que va passar perquè, si bé és cert que estava mal ancorat i per això hi ha la imprudència, la manera com va sortir volant no s'acaba d'explicar, sembla que va ser una ràfega que era pràcticament impossible de preveure."

Monguilod considera que "al final s'ha aconseguit una sentència justa, tot i que lamentablement mai es podrà reparar el tràgic dany causat a les víctimes".

I assegura, a més, que "la voluntat era no haver de fer un judici que era terriblement dur per a tothom, sobretot per a les víctimes però també per als acusats, perquè una acusació per imprudència sempre comporta una realitat, que aquell que està acusat no volia que passés aquella tragèdia".

Els acusats, que d'entrada van negar haver comès cap negligència, han reconegut els fets recollits en la sentència.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut