Captura de pantalla del vídeo publicat per @DjeffChap
Captura de pantalla del vídeo publicat per @DjeffChap
París

Un alumne apunta amb una pistola falsa a la seva professora en un institut de París

Tot i que l'arma era falsa els fets han generat un gran debat a França

RedaccióActualitzat

Els fets van passar aquest dijous a l'Institut Édouard-Branly a Créteil, als afores de París. Un dels seus alumnes, un noi de 16 anys, va amenaçar amb una pistola la professora exigint-li que no li posés falta per arribar tard mentre un altre reia i feia gestos ofensius, com es veu a les imatges.

La professora es va girar a mirar el seu ordinador sense cedir a les amenaces, mentre un altre reia. Els company de la classe ho van enregistrar.

" Hahaha, estic en una classe de bojos."

Tots dos joves han estat detinguts

El jove ha estat acusat de violència amb armes contra un professor i s'haurà de presentar al jutjat de menors regularment. Segons algunes informacions, s'hauria entregat a la policia, el mateix divendres, acompanyat del seu pare.

L'altre implicat va ser detingut divendres a casa seva i alliberat dissabte sense cap acusació. Segons les primeres dades, va ser qui va introduir l'arma a l'edifici, però ha demostrat que era una pistola falsa, es tractaria d'una arma d'"airsoft".

L'Institut va denunciar els fets l'endemà i va assegurar que la professora desconeixia que l'arma fos falsa.

Debat polític

Les imatges han provocat un debat a França i moltes reaccions polítiques. El mateix president de França, Emmanuel Macron, va demanar als ministres d'Educació i d'Interior prendre les mesures necessàries perquè aquest tipus d'incidents no tornin a passar.

"És inacceptable amenaçar un mestre. He demanat al ministre d'Educació i al ministre d'Interior que prenguin totes les mesures necessàries perquè aquests fets siguin castigats i quedin definitivament fora de les nostres escoles."

Els ministres han condemnat "les amenaces i els insults" que va patir la professora i l'emissió del vídeo i han reiterat el seu "suport total" per a ella i "tota la comunitat educativa". I han anunciat una comissió estratègica per a un "pla d'acció ambiciós" contra la violència contra els professors.

La líder del Front Nacional, Marine Le Pen, ha mostrat la seva preocupació pel fet que la calma de la mestra sigui un senyal que aquests fets són habituals:

"La tranquil·litat que aquesta mestra va mostrar cap a l'alumne i l'absència d'informació i denúncia per part de l'escola com a resultat d'aquest comportament suggereix que aquest tipus d'incident és regular."

 

El president del Senat, el conservador Gérard Larcher, ha assegurat que aquests tipus de problemes no se solucionen amb un tuit i que calen canvis en la legislació dels menors:

 

La presidenta dels republicans a la regió de l'Ila de França, Valérie Pécresse, demanava accions exemplars:

Anar al contingut