Un altre vídeo relaciona els soldats nord-americans amb una matança de civils iraquians

La BBC ha difós un altre vídeo que relaciona els soldats nord-americans amb l'assassinat d'onze civils iraquians. Les imatges contradiuen la versió de l'exèrcit nord-americà, segons la qual els soldats es van veure implicats en un tiroteig quan intentaven capturar un membre d'Al-Qaeda. Segons se'n desprèn, els soldats van envoltar un habitatge on creien que hi havia l'home que buscaven i van cosir-ne a trets els ocupants, entre els quals hi havia dones i nens, alguns dels quals van morir. L'exèrcit nord-americà ha anunciat una investigació per aclarir els fets.

Actualitzat

L'endemà que els Estats Units han anunciat que els soldats nord-americans a l'Iraq hauran de sotmetre's a cursos d'ètica, la cadena britànica BBC ha publicat un altre vídeo que podria relacionar un nou grup de soldats nord-americans amb la mort d'11 civils iraquians a la ciutat d'Ishaqui, a uns 100 quilòmetres de Bagdad.

Els fets es remuntarien al 15 de març. La notícia arriba quan la "matança de Haditha" està afectant greument la popularitat de George Bush i la de la missió a l'Iraq. El nou vídeo contradiu la versió de l'exèrcit nord-americà, que afirma que es va veure immers en un tiroteig. En canvi, un informe posterior fet per la policia iraquiana acusa directament l'exèrcit nord-americà d'envoltar el domicili on hi havia un sospitós i disparar intencionadament a dins, on van morir 11 persones, entre les quals hi havia quatre dones i cinc nens. Un portaveu de l'exèrcit nord-americà ha dit que s'està preparant una investigació per aclarir els fets.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut