ANÀLISI

Un altre cas Di Stefano

Enllaç a altres textos de l'autor

Lluís Canut

Director i presentador del programa "Efectivament" d'Esport3

Actualitzat
El Barça no vol que amb Neymar es torni a repetir un altre cas Di Stefano. Necessitat d'una cortina de fum que desviï l'atenció de la tempestuosa sortida de Mourinho i d'un as que li cal a Florentino Pérez per a la seva reelecció a la presidència, el Reial Madrid havia llançat una ofensiva sobre el Santos per aconseguir els drets del nou crac brasiler.

És sabut que des de fa més d'un any el Barça té un acord amb el pare del futbolista, Neymar Da Silva, perquè vingués al Camp Nou l'estiu del 2014 després del Mundial que es jugarà al Brasil i d'acabar el contracte que el vincula amb el Santos. Amb això els blaugranes s'asseguraven el jugador amb un cost zero de traspàs, però fent-li un avançament com a paga i senyal de deu milions d'euros, que figuraven en el tancament de la memòria econòmica de la temporada passada, i que obligava Neymar a indemnitzar el Barça amb quaranta milions d'euros si incomplia l'acord.

Per la part del jugador, Sandro Rosell, que domina com pocs el mercat brasiler, ho té ben lligat, però les ingerències del Madrid, que ha volgut marejar la perdiu negociant amb el club, han obligat el president del Barça a canviar l'estratègia. S'avança a aquest mateix estiu la incorporació de Neymar i divendres en el viatge llampec de Rosell a Madrid es va començar a negociar amb el president interí del Santos el preu de traspàs per l'any de contracte que encara li queda a Neymar. La negociació està més que ben encaminada i Sandro ha tornat a avançar per la dreta Florentino en la disputa per un jugador pel qui, en el seu moment, el Madrid va arribar a fer desplaçar al Brasil metges i advocats per fer-li passar la revisió mèdica prèvia a la signatura de contracte.

Amb les avançades negociacions que es mantenen amb el Santos i l'avançament d'un any de l'arribada del jugador, el Barça tanca totes les portes per Neymar i evita que es pugui repetir com en el 1953 un altre cas Di Stefano, en què després de tancar-se l'acord amb el River Plate es va deixar l'escletxa del Millonarios colombià per on es va colar el Reial Madrid. Aquesta vegada la història no es repetirà.
Anar al contingut