Madrid

Un alt càrrec del Vaticà reconeix que la pedofília afecta el 4% dels sacerdots al món

El cardenal prefecte de la Congregació per al Clero del Vaticà, el brasiler Claudio Hummes, ha assegurat en una entrevista que l'Església no pot tancar els ulls al problema de la pedofília que hi ha a les seves files i que segons aquest alt càrrec afectaria un 4% dels sacerdots al món. Hummes ha defensat un càstig per les lleis i per la disciplina canònica per als qui cometin aquest delicte.

Actualitzat
Un alt càrrec del Vaticà calcula que hi ha uns 20.000 sacerdots pedòfils al món i ha qualificat la pedofília de "crim terrible. Claudio Hummes ha fet aquestes declaracions a una entrevista per a la revista "Vida Nova", on ha afegit que l'Església no pot girar l'esquena a aquest problema.

El cardenal ha defensat que la pedofília sigui castigada per les lleis civils però també per la disciplina canònica. Tot i això, Claudio Hummes ha volgut deixar clar que aquest problema no afecta la majoria dels sacerdots, sinó un grup reduït. El cardenal també ha defensat que la majoria dels sacerdots respecta el celibat tot i reconèixer que també hi ha un grup de sacerdots que incompleixen aquesta norma.
Anar al contingut