Berlín

Un alcalde de Baviera envia a la cancelleria de Merkel a Berlín un autocar ple de refugiats

L'alcalde assegura que a la seva ciutat ja no poden acollir més refugiats

RedaccióActualitzat

Nou enfrontament polític, a Alemanya, relacionat amb l'arribada de refugiats. Angela Merkel veu com creix la pressió perquè aturi la política d'acolliment que ha defensat aferrissadament. Per fer ben visible la seva discrepància, l'alcalde de Landshut, Peter Dreier, de Baviera, ha enviat un autocar amb una trentena de refugiats des de la seva ciutat fins a davant de la cancelleria, la seu del govern alemany a Berlín, amb l'argument que no pot gestionar l'allau de nouvinguts. 

Molt crític, com molts altres polítics locals, amb la postura de portes obertes del govern alemany, Peter Dreier afirma que a la seva ciutat ja no poden acollir més refugiats, i que ja no els pot garantir unes condicions de vida dignes. L'alcalde assegura, a més, que ja havia advertit Merkel que si la ciutat rebia més de 1.800 asilats els retornaria i els ha plantat davant de la cancelleria. 

"Fa tres mesos vaig dir a la cancellera que les nostres capacitats s'esgotarien. No podem oferir un acolliment digne a aquest ritme i amb aquestes xifres. És per això que ens hem plantat."

Els refugiats han fet set hores de viatge per arribar a Berlín. Després del viatge, han passat la primera nit en un hotel que l'alcalde assegura haver pagat amb diners seus, i no dels contribuents.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut