Pla general del carrer Vapor on un adolescent de 16 anys es va precipitar aquest diumenge, en una imatge d'aquest 21 de maig de 2018. (Horitzon…
Pla general del carrer Vapor on un adolescent de 16 anys es va precipitar aquest diumenge, en una imatge d'aquest 21 de maig de 2018. (Horitzontal)

Un adolescent de 16 anys queda ferit greu en caure al buit mentre jugava en un edifici en obres abandonat a Palafrugell

ACN Palafrugell.-Un adolescent de 16 anys es troba ingressat en estat greu després de caure al buit mentre jugava dins un edifici a mig construir de Palafrugell (Baix Empordà). Els fets van tenir lloc aquest diumenge cap a les set del vespre. El jove havia anat al bloc, situat al carrer del Vapor, juntament amb dos amics més. L'obra es troba a mig fer i fa temps que està abandonada. Els tres adolescents van aprofitar que algunes de les tanques de protecció estan trencades per entrar a dins l'edifici. Mentre jugaven a l'interior, el noi de 16 anys va caure daltabaix des d'un primer pis (aproximadament, des d'una alçada d'uns 3 metres). Es va donar un fort cop al cap i al tòrax i un helicòpter el va haver de traslladar d'urgència fins a l'hospital Josep Trueta. Des d'aleshores, es troba ingressat en estat greu i amb pronòstic reservat.

(En aquesta actualització s'hi ha afegit les declaracions de l'alcalde de Palafrugell explicant que han requerit als propietaris que tanquin la zona)Els fets van tenir lloc ahir al vespre. La víctima, un adolescent de 16 anys, havia anat a jugar al bloc del carrer del Vapor juntament amb dos amics. L'edifici, que es troba a mig construir, té l'obra abandonada des de fa temps. De fet, algunes de les tanques de protecció que n'envolten el perímetre estan trencades, i per aquí és habitual que hi entri gent.Els tres joves van accedir a l'interior del bloc per un d'aquests forats. Mentre jugaven a dins l'obra abandonada, l'adolescent va perdre l'equilibri i es va precipitar daltabaix des d'un primer pis. La víctima va caure de cap des d'una alçada d'uns 3 metres. A conseqüència de la trompada, l'adolescent es va donar un fort cop al cap i a la zona del tòrax. Després de donar l'alerta, un helicòpter medicalitzat el va traslladar d'urgència fins a l'hospital Josep Trueta de Girona. Des d'ahir, l'adolescent es troba ingressat al centre en estat greu i amb pronòstic reservat.Des de l'Ajuntament del municipi, l'alcalde, Josep Piferrer (ERC) ha explicat que han requerit en diverses ocasions al propietaris dels terrenys i de les construccions (que estarien en diverses mans) que tanquin la zona i alertin del perill d'accedir-hi. Piferrer diu que tenen constància que a vegades hi van joves i que és molt fàcil entrar-hi. "Hem fet diverses reunions i els ho hem reclamat perquè és la seva obligació tenir-ho en condicions", ha insistit. Piferrer ha detallat que la promoció urbanística es va iniciar just abans que esclatés la crisi, fa uns deu anys, i que les obres van quedar paralitzades. Alguns dels edificis estan tapiats amb totxanes però n'hi ha d'altres que són de fàcil accés.

Anar al contingut