Sabadell

Un activista dels CDR davant la comissaria dels Mossos: "No em penso entregar"

RedaccióActualitzat

Es diu Cesc Esteve, és un membre dels CDR i té una ordre de detenció per la protesta pacífica davant la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Aquest dissabte s'ha presentat davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Sabadell en una acció reivindicativa. No s'ha entregat i diu que no ho pensa fer.

Acompanyat per altres activistes del CDR de Sabadell, Esteve ha dit davant mateix de la porta de comissaria que no ha comès "cap delicte" i assegura que tornaria a repetir la protesta.

"Dono la cara perquè no tinc res a amagar. Assumeixo que em poden detenir, però no em penso entregar."

Esteve ha denunciat la "vulneració de drets" de la justícia espanyola i ha demanat "que s'aturi ja la persecució judicial contra el moviment independentista".

 

 

El jove recorda els fets pels quals l'acusen: una protesta pacífica asseguts davant el TSJC, en la qual també va participar el diputat de la CUP Carles Riera. L'acció demanava la "llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats" i protestava per un altre acte davant les portes del Tribunal que també va acabar amb detinguts.

Així va ser el moment de l'encadenament:


Per aquests fets, la fiscalia demana fins a sis anys i mig de presó per atac a les institucions, resistència a l'autoritat, desobediència i desordres públics.

"No reconeixem la jutgessa que ens vol jutjar ni la fiscal que ens acusa."

Esteve també ha carregat contra la política del govern, que ha qualificat d'"autonomista" perquè "es nega a aplicar el mandat de l'1-O".

"Ens poden detenir els cops que vulguin, però no canviaran les nostres idees. Seguirem ferms i convençuts lluitant per l'alliberament nacional del nostre país."

Desenes de persones l'han acompanyat i després de mitja hora el jove ha marxat sense que l'hagin detingut.

 

ARXIVAT A:
CDRMossos d'EsquadraProcés català
Anar al contingut