Barcelona

Un acord "in extremis" atura el desnonament d'un bloc amb 10 pisos ocupats a Gràcia

26 persones, 6 de les quals són menors, hi viuen des de fa 5 anys

RedaccióActualitzat

Un acord d'última hora entre l'Ajuntament i el BBVA ha evitat el desnonament d'un bloc de pisos al barri de Gràcia de Barcelona. Entre els ocupants hi ha famílies amb fills menors.

Els Mossos havien rebut l'ordre de desallotjar un edifici, conegut com l'"Armadillo", on des de fa 5 anys viuen 26 persones, entre les quals hi ha 6 menors.

Hi ha hagut un gran desplegament policial però, finalment, l'Ajuntament ha aconseguit aturar-ho, per bé que reconeix que ara mateix no tenen cap habitatge on dur aquestes famílies.

 

Són 10 els pisos ocupats, majoritàriament per famílies, com la de l'Anna Maria, que hi viu amb el seu home i tres fills, i que avui respiren una mica més tranquils i poden desempaquetar les seves coses, almenys de moment.  

"Per sort s'ha aturat,  per ara, i amb això ja estem contents. I més nosaltres que tenim fills"

Ells hi van entrar a viure quan la constructora va fer fallida i va deixar els pisos buits i per estrenar. Ha passat per diverses mans i ara és propietat del BBVA.

 

Bàrbara Roc, de l'Oficina d'Habitatge Popular de Gràcia, explica que durant aquests 5 anys han hagut de viure amb talls de subministrament i pressions dels diversos propietaris:

"Hem tingut des de talls de subministament per part de la propietat per tal de forçar o incomodar les veïnes,  fins a ofertes de 5.000 euros per part d'immobiliàries per forçar les veïnes que marxessin o tenir-les comprades"

 

 

L'Ajuntament reconeix que encara no tenen una solució, però que, de moment, han guanyat temps. Eloi Badia, regidor de Gràcia Ajuntament Barcelona, assegura que estan mirant de donar una resposta a aquests veïns:

"De moment hem guanyat temps. Ara hem de veure quina resposta som capaços de donar. El que nosaltres voldríem és que s'oferís lloguer social perquè poguessin seguir romanent en aquests pisos i, per tant, entenem que han fet un primer pas de voler arribar a un acord i, per tant, estarem treballant aquests dies per veure si pot ser realitat."

L'entitat bancària, però, diu que no són clients seus i que, per tant, no hi negociaran i que és l'Ajuntament qui ha de buscar una solució per a aquestes famílies.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut