Aquest gràfic de l'AMI mostra l'alt percentatge de suports a la moció pro consulta.
Aquest gràfic de l'AMI mostra l'alt percentatge de suports a la moció pro consulta.
Barcelona

Un 96% dels municipis catalans aproven mocions de suport a la consulta del 9-N

Dels 931 municipis on s'ha votat, només 10 han rebutjat la moció, segons l'ACM i l'AMI

RedaccióActualitzat

El 96% dels ajuntaments de Catalunya han aprovat la moció de suport a la consulta del 9-N proposada des de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), segons han informat aquestes organitzacions. Aquests percentatges representen 911 dels 947 pobles i ciutats de Catalunya, és a dir, el 88% de la població, que equival a més de sis milions i mig de persones. La moció s'ha sotmès a votació en 931 municipis.

En aquest mapa es poden veure els municipis que hi han donat suport i els que no. Els punts blaus són "sí" i els vermells, els "no". 

Entre els consistoris que han donat suport al text o a les mocions similars proposades en alguns casos pels socialistes n'hi ha 44 de governats pel PSC, entre altres, l'Hospitalet de Llobregat, Tarragona, Terrassa o Sabadell. També 21 d'independents i 2 del PP. És el cas de Badalona, on tot i que hi governa el popular Xavier García Albiol, els vots del PSC, CiU i ICV van sumar a favor del text. L'altre municipi amb alcalde popular i moció aprovada és Benavent de Segrià, un poble de 1.500 habitants en què el cap del consistori del PP comparteix govern amb quatre regidors socialistes i quatre de CiU. 

Destaca també que a l'àrea metropolitana de Barcelona, governada majoritàriament pel PSC, tot i que és la zona on més ajuntaments han rebutjat la moció, el text ha obtingut el suport del 90% dels ajuntaments.

En el cas concret del Baix Llobregat, on governen 10 alcaldes del PSC, 5 d'independents, 5 de CiU, 3 d'ICV-EUiA i un d'ERC, un 80% dels consistoris han avalat el text. 

També s'han sumat a sumat a la moció les 4 diputacions (Barcelona,Girona, Tarragona i Lleida) i 37 dels 41 consells comarcals. A més, en 22 comarques, el 100% dels municipis han aprovat la moció.

Nou municipis han rebutjat la moció (entre parèntesi, el partit que hi governa)

Canovelles (PSC), Castelldefels (PP), Montcada i Reixac (PSC i CiU), Rubí (PSC), Sant Adrià de Besòs (PSC i ICV), Sant Boi de Llobregat (PSC i ICV), Santa Coloma de Gramenet (PSC, ICV i CiU), Santa Margarida de Montbui (PSC), Viladecans (PSC i ICV).

A més, Lleida i 25 municipis més han evitat pronunciar-se sobre la moció. 

Tant l'AMI com l'ACM asseguren que estan a l'espera del que decideixin ara el govern i els partits, però diuen que no estan d'acord amb la desobediènciaDissabte que ve estan convocats al Palau de la Generalitat tots els alcaldes dels municipis que han aprovat la moció de suport a la consulta, en un acte simbòlic en què entregaran aquestes actes municipals. 

Anar al contingut