El professor de la Universitat de Perpinyà Alà Baylac, que ha participat en el Congrés de l'Espai Transfronterer (ACN)
El professor de la Universitat de Perpinyà Alà Baylac, que ha participat en el Congrés de l'Espai Transfronterer (ACN)
Perpinyà

Un 70% de famílies de la Catalunya Nord vol ensenyament en català però només l'aprèn un 8%

Ho apunta una enquesta de la Universitat de Perpinyà que reclama una implicació més gran de l'estat francès en la nostra llengua

RedaccióActualitzat

Més d'un 70% de les famílies de la Catalunya Nord demanen un ensenyament en català. En canvi, només un 8% dels alumnes l'aprenen a les aules. Aquesta és una de les dades extretes d'una enquesta de la Universitat de Perpinyà, i el Consell Departamental i la Direcció de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. Aquestes dades s'han presentat dins del Primer Congrés Transfronterer de l'Espai Català.

Un dels participants en la trobada, el professor de la Universitat de Perpinyà Alà Baylac, afirma que arribar a un 35% de l'ensenyament de la llengua a la zona no és una utopia. Ja passa, diu el professor, al País Basc francès o a Còrsega. Baylac considera que en el cas de la nostra llengua cal més implicació de l'estat francès.

Una opinió que també comparteix el vicepresident del Consell Departamental del Pirineu Oriental, Nicolàs Garcia, que assegura que cal aconseguir que França vegi en la diversitat una oportunitat per "anar endavant".

Anar al contingut