Un 7% de les escoles tenen algun grup bombolla aïllat per positius de Covid
Només un 6% de les més de 16.000 PCR fetes a les escoles han donat positiu. Educació considera que els contagis són fora dels centres
Un 7% de les escoles tenen algun grup bombolla aïllat per positius de Covid

Un 7% de les escoles tenen algun grup bombolla aïllat per positius de Covid

Només un 6% de les més de 16.000 PCR fetes a les escoles han donat positiu. Educació considera que els contagis són fora dels centres

Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus
Un 7% de les escoles tenen algun grup bombolla aïllat per positius de Covid
Marc Ramentol, secretari general de Salut, i Núria Cuenca, secretària general d'Educació, aquest dimecres en roda de premsa (ACN/Maria Belmez)

Pugen a 602 els grups escolars que estan confinats a causa d'algun positiu per Covid-19. Això representa que un 7% d'escoles a Catalunya tenen algun grup bombolla aïllat.

La secretària general d'Educació, Núria Cuenca, considera que els contagis detectats fins ara, en general, s'han produït fora dels centres educatius.

"Els contagis que es produeixen venen de fora de l'escola. Hem enviat aclariments a les escoles sobre com s'han de fer els confinaments. En fem una valoració positiva, perquè les escoles poden fer la seva  funció social, garantir el dret a l'educació."


​En un dia hi ha hagut 141 grups bombolla més en quarantena. En els centres educatius s'han detectat, des de principi de curs, encara no fa dues setmanes, 1.123 casos, cosa que ha obligat a confinar 10.594 persones.

La Conselleria d'Educació ha posat en marxa un nou portal web, Traçacovid, per informar diàriament de la situació en els centres escolars.

Segons les dades absolutes que publica la web, entre els casos detectats hi ha 970 alumnes, 147 docents i administratius i 6 persones externes.

Les xifres es multipliquen quan es parla de persones confinades, entre les quals hi ha 9.628 alumnes, 837 docents i personal administratiu, i 129 confinats entre el personal extern.

Es mantenen tancats dos centres educatius del total de 5.136 que hi ha a tot Catalunya. Això representa el 0,04% del total. Es tracta de la llar d'infants Petit Montessori i de l'Escola Bressol Municipal de Gràcia, totes dues a Barcelona.

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha anunciat que es deixaran de fer cribratges a la població en general i se'n faran als centres escolars com a estratègia per aturar les cadenes de transmissió.

El primer es farà aquest dijous a l'escola Puig-Agut de Manlleu, on s'ha detectat un augment en els darrers dies, i dimarts seguiran en centres de l'Hospitalet de Llobregat i el barri de Sants de Barcelona.


A les escoles, 6% de positius

Ramentol també ha informat que en la primera setmana de curs escolar s'han fet 16.259 proves PCR entre els alumnes, que han donat positiu en el 6% de casos.

"El grau de positivitat de les PCR en infants és d'un 6% des de l'inici de curs. Hi ha certa estabilitat i control de l'epidèmia."

 

 

Flexibiliitat

Cuenca ha volgut assegurar que les PCR són indolores i que és una prioritat fer-les.

"Volem dir que les proves són indolores i la prioritat és que se'n puguin fer a tots els grups estables per detectar asimptomàtics i tallar la cadena. Volem agrair la comprensió de les famílies que estan adoptant les mesures  que apliquem des del Departament d'Educació."


Sobre la preocupació dels pares, Ramentol ha afegit que no està prohibit acompanyar els fills, però recomana que les famílies no entrin a les escoles.

"La prova PCR és molt poc invasiva, però hi pot haver famílies que volen que el  seu fill estigui acompanyat. No està prohibit. A Salut no recomanem que les famílies entrin a les escoles per acompanyar els fills a fer-se les PCR, perquè els centres han de ser espais segurs."

 

Absentisme per Covid

A banda dels alumnes que ha de fer quarantena, Educació ha calculat que hi ha entre el 7% i el 24% d'escoles catalanes que tenen més del 10% d'absentisme, atribuït a la Covid-19.

Cuenca ha explicat que, a través d'un mostreig entre els centres educatius, s'ha trobat aquest absentisme sobretot entre els alumnes del segon cicle d'educació infantil.

També ha assegurat que cada vegada més famílies, que en un primer moment no van anar a el centre escolar probablement per desconfiança davant la crisi de la Covid-19, van portant progressivament els fills a l'escola.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut Educació

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut