Barcelona

Un 60% dels universitaris espanyols viuen a casa dels pares, xifra superior a la mitjana europea

Un estudi compara els universitaris europeus i constata que els espanyols estudien menys a casa, són un any més grans de mitjana i un 60% viuen amb els pares

Actualitzat

Sis de cada deu estudiants universitaris espanyols viuen a casa dels pares. Aquesta xifra contrasta amb l'entorn europeu. Segons l'informe Eurostudent, la mitjana dels 29 països analitzats no arriba al 40%.

El Ministeri d'Educació no ha volgut participar en aquest estudi, cosa que ha exclòs Espanya de la mostra, però la Fundació Bofill ha encarregat un informe que permet fer una comparació aproximada de les condicions en què estudien els universitaris a l'estat. El professor Miquel Martínez, autor d'aquesta anàlisi, atribueix l'alt percentatge d'universitaris que viuen amb els pares a una qüestió cultural, però també a la falta de polítiques de suport perquè es puguin independitzar.

Una altra dada rellevant és la mitjana d'edat dels universitaris espanyols: 26 anys. Miquel Martínez destaca que és un any més que la mitjana d'edat dels països analitzats en l'informe Eurostudent. És una mostra d'un canvi de perfil de l'estudiant que, segons ell, les universitats haurien de tenir en compte.

Una altra diferència amb Europa són les hores d'estudi a casa. Mentre que a la majoria de països que ha analitzat l'informe Eurostudent el temps d'estudi és similar a les hores de classe, a Espanya està entre tres i vuit hores setmanals per sota.

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut