Madrid

Un 5% dels nens pateixen la síndrome postvacacional

La síndrome postvacacional es manifesta en un 15% dels adults, però també en els nens. Segons la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària, entre un 5% i un 8% dels petits pateix aquesta síndrome quan ha de tornar a l'escola. Cansament, irritabilitat, tristor o insomni en són alguns dels símptomes. Per fer-hi front, els experts recomanen motivar els nens amb idees possitives sobre el retorn a l'escola i habituar-los als nous horaris almenys cinc dies abans de l'inici del curs.

Actualitzat
Els especialistes constaten que la síndrome postvacacional és més comuna en nens els pares dels quals també la pateixen. Apareix per un canvi brusc en els hàbits. Una manera d'evitar-la és acostumar els nens progressivament a la nova rutina i als nous horaris. Es recomana cinc dies en el cas dels nens i dos, en el cas dels adults. Això evitaria els efectes físics com la fatiga o l'insomni i ens ajudaria a regular el rellotge biològic.

Per evitar la simptomatologia psicològica, cal motivar els nens i transmetre'ls pensaments positius sobre el retorn a l'escola. Tornar a veure els amics o la idea que faran coses noves en són alguns exemples.

Tot i que les classes comencen el 15 de setembre, molts centres obren les portes des del dia 1 perquè els pares que treballin puguin deixar-hi els fills. No fan classe sinó que ofereixen activitats lúdiques com manualitats, plàstica o esport. Algunes ofereixen també servei de menjador.
Anar al contingut